Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri Israel-Hamas: Discuții la nivel înalt despre o 'pauză' în operaţiunile de la Rafah

com.tr
rafah gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei Gaza în schimbul eliberării de ostatici, a indicat pentru AFP un responsabil israelian.

Netanyahu şi Burns s-au întâlnit în timp ce o delegaţie israeliană participă la Cairo la negocieri indirecte cu Hamas cu privire la un proiect de armistiţiu în Fâşia Gaza, comportând mai ales eliberarea de deţinuţi palestinieni din închisori israeliene în schimbul unor ostatici răpiţi de Hamas pe 7 octombrie 2023.

'Discuţiile s-au terminat' între Netanyahu şi Burns, care au vorbit despre 'posibilitatea ca Israelul să facă o pauză în operaţiunile sale (militare) la Rafah', 'în schimbul eliberării de ostatici', a afirmat responsabilul israelian, sub acoperirea anonimatului, potrivit Agerpres.

Duminică seara, şeful CIA s-a deplasat la Doha pentru o 'reuniune de urgenţă' cu prim-ministrul Qatarului, ţară mediatoare alături de Egipt şi SUA, potrivit unei surse apropiate discuţiilor.

Negocierile pentru un armistiţiu în Gaza au fost reluate miercuri la Cairo 'în prezenţa tuturor părţilor', a relatat o sursă media apropiată autorităţilor egiptene. 'Negocierile sunt în derulare', a transmis şi Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.