Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEGOCIERI LA SÂNGE în PSD pentru șefia de la Autoritatea de Supraveghere Financiară: Ciolacu și Ponta fac echipă împotriva lui Firea și Vasilescu

autoritatea pentru supraveghere financiara ASF

Senatorul Daniel Zamfir, trecut pe la PNL şi ALDE, în prezent la PSD, trage sfori pentru a fi numit la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), anunță adevarul.ro.

Zamfir e susţinut de Gabriela Firea şi de Lia Olguţa Vasilescu. Însă Marcel Ciolacu şi Victor Ponta au alt plan: vor să-l trimită la ASF pe vicepreşedintele Curţii de Conturi, Nicu Marcu, astfel încât postul de la Curtea de Conturi să rămână liber pentru Ilie Sârbu, socrul lui Ponta.

Citește și: Lovitură pentru PSD! CCR întoarce Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă .

Parlamentul trebuie să numească un nou preşedinte al ASF, după ce Leonard Badea, fostul şef al instituţiei, numit de PSD, a prins în toamnă un fotoliu de viceguvernator al Băncii Naţionale (BNR). Deşi au pierdut, oficial, puterea, social-democraţii încă pot strânge o majoritate în cele două Camere pentru a impune un nou preşedinte al ASF. Funcţia vine cu o leafă pe măsură: 15.000 de euro lunar, deci negocierile din partid sunt dure.

Pe de altă parte, fostul ministru de Finanţe Eugen Orlando Teodorovici s-a autopropus pentru şefia ASF, dar a fost refuzat de Marcel Ciolacu, susţin sursele citate. Liderul interimar al PSD le-a spus apropiaţilor că partidul i-a oferit deja prea multe funcţii lui Teodorovici, cel care s-a numărat printre locotenenţii Vioricăi Dăncilă în ultimii doi ani. Din fosta echipă de conducere a PSD, Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici sunt total în dizgraţia lui Marcel Ciolacu.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.