Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri post-Brexit - Franța este dispusă să mai acorde câteva zile britanicilor

Twitter
brexit info

Dacă Londra şi Bruxelles vor decide duminică o nouă prelungire a negocierilor, acest lucru va fi posibil "doar cu câteva zile cel mult", pentru "că suntem deja în prelungiri", a avertizat secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clement Beaune, în Journal du dimanche, preluat de AFP.

Negociatorul din partea Regatului Unit, David Frost, a sosit la Comisia Europeană de la Bruxelles duminică, în jurul orelor 08:00 GMT pentru a relua negocierile.

Potrivit unei surse europene, acestea s-au încheiat târziu în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Continuarea sau nu a discuţiilor ar urma să fie luată de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi de premierul britanic Boris Johnson, după o discuţie telefonică, duminică.

Niciun scenariu nu poate fi respins, inclusiv anunţarea neaşteptată a unui compromis, în aşa măsură aceste negocieri tensionate, presărate cu date-limită nerespectate, au abundat în răsturnări de situaţie după lansarea lor, în martie.

Regatul Unit, care a părăsit oficial Uniunea Europeană în 31 ianuarie 2020, va abandona definitiv piaţa unică şi Uniunea Vamală ale UE la 31 decembrie. În cazul absenţei unui acord pentru a proteja circa 1 miliard de euro anual proveniţi din tarife şi cote, viitoarea relaţie comercială UE-Londra va trebui să fie guvernată doar de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.