Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile Rusia - Ucraina sunt blocate: ce reproșează Moscova

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Lipsa de independență a regimului de la Kiev este principalul obstacol în calea progresului în negocierile ruso-ucrainene, a reproșat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

„În ceea ce privește principalul obstacol – lipsa de independență a regimului de la Kiev. Regimul de la Kiev nu ia decizii, iar deciziile luate nu corespund intereselor oamenilor, populației, cetățenilor Ucrainei. Toate acestea se fac la sugestia Washingtonului prin canalele de comunicare adecvate, deciziile sunt prezentate ca decizii ale părții ucrainene, dar de fapt nu reflectă nici realitatea, nici o politică care vizează interesele părții ucrainene”, a spus ea, potrivit TASS.

Potrivit oficialului, regimul de la Kiev este susținut de „experți care își pun în aplicare liniile directoare prin acest regim”, iar acesta este principalul obstacol în calea procesului de negociere.

Negocierile ruso-ucrainene au început pe 28 februarie. Pe 10 martie, în marja unui forum diplomatic din Antalya, Turcia, a avut loc o întâlnire între miniștrii de externe rus și ucrainean Serghei Lavrov și Dmitri Kuleba. În acest moment, negociatorii continuă să vorbească prin videoconferință. Delegația rusă, ca și în întâlnirile față în față, este condusă de Vladimir Medinsky, consilier al președintelui Federației Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.