Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negrescu - inițiatorul Rețelei politicienilor sub 40 de ani, pentru consolidarea relațiilor UE-SUA

www.stiripesurse.ro
Victor Negrescu

În perioada 21-24 Mai are loc în capitala Statelor Unite ale Americii, Washington DC, prima reuniune a Rețelei transatlantice a politicienilor sub 40 de ani (Transatlantic Under 40 (TU-40) Network). Inițiativa constituirii unui astfel de grup al tinerilor politicieni de pe cele două maluri ale Atlanticului aparține europarlamentarului Victor Negrescu.

Rețeaua transatlantică a politicienilor sub 40 de ani reunește aproape 100 de eurodeputați, în jur de 40 de legiuitori federali americani și mii de membri ai parlamentelor naționale din statele Uniunii Europene și din SUA.

”Într-o lume afectată de multiple crize, parteneriatul transatlantic dintre Europa și Statele Unite ale Americii rămâne crucial pentru apărarea democrației și a statului de drept. Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană sunt singurele puteri globale care luptă pentru aceleași convingeri democratice și sunt capabile să influențeze pozitiv agenda internațională.

Citește și: BOMBĂ - Florian Coldea, audiat în comisia parlamentară privind alegerile din 2009

Această inițiativă reproduce, la nivelul Uniunii Europene, proiecte așa cum este grupul PRO-SUA din Parlamentul României. România are un parteneriat strategic cu SUA, parteneriat care este consolidat în mod continuu. Dorim ca același tip de consolidare a relațiilor să se producă și între UE și SUA.

Este regretabil că astăzi, la 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial, cooperarea transatlantică pare mai slabă, fiind afectată lipsa de comunicare, dar și de lipsa unei agende comune.

Acest lucru trebuie schimbat, iar conlucrarea parlamentară ar putea juca un rol important în relansarea relațiilor transatlantice. Iar această relansare a legăturilor dintre UE și SUA poate veni de la tinerii politicieni de pe ambele maluri ale Atlanticului” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, cu ocazia primei reuniuni a Rețelei transatlantice a politicienilor sub 40 de ani.

Victor Negrescu face parte din delegația Parlamentului European, aflată în SUA la prima reuniune a Rețelei transatlantice a politicienilor sub 40 de ani.

Cu ocazia prezenței în Statele Unite ale Americii, delegația PE va avea întrevederi bilaterale cu membri ai Congresului SUA. De asemenea, eurodeputații vor discuta despre teme de interes comun cu reprezentanți ai Legislativului federal al statului Maryland. Pe lângă contactele de natură politică, vor exista și discuții cu ONG-uri recunoscute peste Ocean, așa cum este Institutul Democrat Național sau Institutul Republican Internațional, dar și cu reprezentanți ai mediului economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.