Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Barbu: 'A fost aprobat planul de măsuri privind reglementarea statutului cetăţenilor britanici rezidenţi în România, în cazul Brexitului fără acord'

Nelu Barbu

Guvernul a aprobat planul de măsuri privind reglementarea statutului cetăţenilor britanici rezidenţi în România, în situaţia retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Bomba a fost aruncată:’România s-ar putea retrage din proiectul…’

"Printr-un memorandum, la propunerea ministrului pentru Afaceri Europene, a fost aprobat în şedinţa de Guvern planul de măsuri privind reglementarea statutului cetăţenilor britanici rezidenţi în România, în situaţia retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Acest memorandum pune bazele modificărilor legislative necesare, astfel încât să asigurăm protejarea drepturilor cetăţenilor britanici aflaţi în România", a spus Barbu, la Palatul Victoria.

Citește și: Rareș Bogdan, atacat dur de Liviu Pleșoianu:’Ce om zdravăn poate susține că acest personaj e altceva decât un IPOCRIT de cea mai joasă speță!?’

El a adăugat că această abordare urmăreşte să asigure continuitate drepturilor dobândite de către cetăţenii britanici, în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene, care şi-au exercitat dreptul la liberă circulaţie, dreptul de a locui, de a studia sau de a munci în ţara gazdă.

Citește și: Vești bune pentru Alina Bica! Decizia pe care a luat-o instanța astăzi

"Drepturile sunt garantate respectând principiul reciprocităţii faţă de tratamentul aplicabil cetăţenilor români de către Marea Britanie. Aşadar, toţi cetăţenii britanici care se aflau în România înainte de data retragerii vor avea în continuare drepturi asigurate pe baza modificărilor legislative, în cazul în care se ajunge la o retragere fără acord, pe baza principiului reciprocităţii, pentru că Guvernul României a colaborat în această perioadă destul de strâns cu Guvernul Marii Britanii, astfel încât drepturile cetăţenilor români care locuiesc în Marea Britanie să fie respectate", a arătat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.