Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Barbu iese la atac, după ce Ludovic Orban i-a 'suflat' postul de consul: Este o comandă politică

Guvern
nelu barbu

Nelu Barbu a declarat, pentru MEDIAFAX, că decizia Guvernului Orban de a abroga hotărârea de numire a sa în funcția de consul la Shanghai nu are un fundament solid, fiind cel mai probabil o comandă politică. El a adăugat se creează intenționat o confuzie între numire și prezentare la post.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

„Hotărârea de Guvern adoptată miercuri de Guvernul Orban nu are un fundament solid. Să spui despre un act normativ publicat în Monitorul Oficial că nu a produs efecte juridice arată fie necunoașterea legislației, fie o comandă politică. Dacă ar fi făcut o minimă verificare, domnul Orban ar fi aflat că sunt destul de multe efecte ale hotărării de guvern pe care a abrogat-o astăzi. În plus, se crează intenționat o confuzie inadmisibilă juridic între numire și prezentare la post”, a declarat Nelu Barbu, pentru MEDIAFAX.

Fostul purtător de cuvânt susține că Ionel Dancă ar trebui să demisioneze din funcția de șef al Cancelariei premierului, după declarațiile făcute „despre soarta purtătorilor de cuvânt”.

„ Mai mult, declarația incalificabilă a șefului Cancelariei prim ministrului României -asta e soarta purtătorilor de cuvânt -, în încercarea de a justifica actul adoptat de Guvern, întărește ipoteza că decizia nu are legătură cu profesionalismul sau cu experiența în diplomație. Pentru această declarație absolut înfiorătoare, domnul Dancă ar trebui să renunțe urgent la funcția de coordonator al activității de comunicare a Guvernului României”, a subliniat Nelu Barbu.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a declarat, miercuri, referitor la abrogarea numirii lui Nelu Barbu în funcția de consul la Shanghai, că Hotărârea de guvern nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu fost încă preluată de acesta.”Asta este soarta purtătorilor de cuvânt”, a mai spus el.

”Hotărârea de guvern respectivă nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu a fost preluată de persoana respectivă. Asta este soarta purtătorilor de cuvânt”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, care are în coordonare și activitatea de comunicare a Executivului.

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre pentru abrogarea deciziei de numire a lui Nelu Barbu în funcția de consul la Shanghai.

Pe 14 octombrie, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu, fusese numit, printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă în funcția de consul la Shanghai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.