Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru a anunțat ce se întâmplă cu ASIMPTOMATICII monitorizați de medicii de familie dacă dezvoltă simptome

Inquam Photos / Octav Ganea
nelu tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că dacă un pacient asimptomatic, aflat la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie, începe să prezinte simptome de COVID-19, atunci vor fi anunţate Direcţia de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, urmând să fie realizată o evaluare medicală a acestuia, conform News.ro

Nelu Tătaru a declarat, joi, la Constanţa, că responsabilitatea în această pandemie este a întregului sistem medical şi că fiecare specialitate trebuie să gestioneze o componentă a pacientului.

Citește și: EXPERIMENT făcut pe populație, în plină pandemie: cum se TESTEAZĂ gradul de conformare al cetățenilor

"Responsabilitatea este pe umărul întregului sistem medical. Să înţelegem că suntem toţi parteneri, şi noi ca şi corp medical, şi populaţia civilă, iar noi ca şi corp medical fiecare din specialitatea noastră gestionăm o componentă a pacientului nostru. Monitorizarea este o componentă pe care medicul de familie o gestionează şi cred că o gestionează foarte bine”, a explicat Nelu Tătaru.

 

Întrebat ce face un medic de familie, atunci când un pacient cu probleme oncologice sau cardiologice, care este asimptomatic, începe să prezinte simptome de COVID-19, ministrul Sănătăţii a răspuns: "Evaluarea fiecărui pacient se face în funcţie de simptomatologie. În contextul în care acel pacient monitorizat prezintă simptomatologie, fiind asimptomatic până atunci, se anunţă atât DSP-ul, cât şi DSU. Noi avem foarte bine stabilite aceste lucruri, evaluarea se face prin DSU, programat şi la o radiologie şi la un computer tomograf pulmonar, deci toate sunt foarte bine stipulate. Rămâne doar ca monitorizarea să fie făcută corect pentru a nu pierde un moment în care un pacient poate decompensa”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.