Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru: A venit prima tranșă de vaccin antigripal. Profesorii vor intra în categoria de risc

Guvernul Romaniei
Nelu Tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat,joi, la Brăila, că au fost contractate, până în prezent, 3 milioane de doze de vaccin antigripal, o primă tranşă fiind distribuită deja către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, cu precizarea că în categoria de risc privind persoanele care vor fi vaccinate gratuit intră anul acesta şi cadrele didactice. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este nevoie de o atenţie sporită din partea tuturor în apropierea sezonului rece, subliniind că România nu-şi poate permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie: gripă şi COVID-19.

"A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze", a declarat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a precizat că prima tranşă de vaccin antigripal este destinată imunizării cadrelor medicale, după care va începe distribuţia către medicii de familie, pentru vaccinarea categoriilor de risc.

"În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ", a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este nevoie de o atenţie sporită din partea tuturor în apropierea sezonului rece, subliniind că România nu-şi poate permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie: gripă şi COVID-19.

"Am înregistrat, astăzi, din păcate, o nouă cifră record de infectări cu virusul SARS-CoV-2 şi un număr semnificativ, din păcate, de decese provocate de COVID-19 la nivel naţional. Pandemia este de departe a se fi încheiat. Eliminarea treptată a multor restricţii şi reluarea unor activităţi concomitent cu apropierea sezonului rece, favorabil îndeosebi apariţiei virozelor respiratorii şi a gripei, creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare şi necesită atenţie sporită din partea tuturor, deopotrivă cetăţeni şi autorităţi. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze de o dublă epidemie: de gripă şi de COVID-19. Să menţinem în perioada următoare o atitudine prudentă şi responsabilă. Să nu uităm că aceleaşi măsuri - masca, distanţarea, igiena mâinilor, care ne feresc de COVID-19, ne pot feri şi de virusul gripal, precum şi de alte viroze", a spus şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.