Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru: Suntem în zona de forțare a platoului

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că ţara noastră se află spre vârful pantei în ceea ce înseamnă numărul cazurilor de Covid-19, fiind vorba de o pantă lină deocamdată, sperând ca această pandemie să atingă un vârf de aproximativ 12.000 de cazuri.

“Suntem spre vârful pantei, dar o pantă lină deocamdată. Gândiţi-vă că contorizam luni 190 de cazuri noi, pe urmă 306, 438, ieri 300 şi, suntem în acea forţare a platoului. Dar suntem într-un moment în care avem totuşi o creştere, o creştere progresivă a numărului de cazuri, avem şi decese, rămâne acea perioadă pe care am spus-o, 7-10 zile după sărbătorile pascale în care putem vedea aşezarea după evenimentele din acele sărbători în contextul în care sperăm că toată lumea a respectat acele precauţii, acea izolare şi distanţare socială”, a declarat Nelu Tătaru, joi, la Timişoara.

El a menţionat că speră ca vârful pandemiei să rămână în zona de 12.000 de cazuri, iar dacă va fi depăşită această cifră, atunci vor fi reevaluate unităţile spitaliceşti şi internările la un număr care poate merge spre 15-20.000 de cazuri.

“Sperăm să rămână această pandemie cu vârful la 10-12.000 în condiţiile în care cele 7-10 zile ne arată că într-adevăr s-a întâmplat ceva în sărbătorile pascale. Gândiţi-vă că o simptomatologie apare din a doua pânâ în a zecea zi. De asta dăm şi noi timpul de zece zile. Dacă depăşim, urmează să ne reevaluăm atât ca unităţi spitaliceşti, cât şi ca internări, la un număr care poate merge spre 15- 20.000 de cazuri. Rămâne să vedem dacă vârful merge cu o săptămână mai târziu sau nu. Dar tot la fel monitorizarea numărului de cazuri noi care apar de la o zi la alta, monitorizarea numărului de decese, monitorizarea focarelor care există, iniţierea altor focare sunt factori care la un moment duc şi înspre prelungirea pantei, dar în acelaşi timp ne dă şi nouă un reper în ce înseamnă 15.000, care era un reper de relaxare”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă copiii vor purta măşti când reveni la şcoală sau ce alte măsuri vor fi luate cu elevii după data de 15 ani, Nelu Tătaru a răspuns: “Această decizie nu s-a luat şi astăzi şi mâine sunt discuţii la Ministerul Educaţiei în care se va decide şi un program şi ce se va întâmpla, dacă vor lucra în schimburi, dacă vor avea mai multe intrări sau ieşiri, sunt lucruri care încă nu s-au stabilit, dar se lucrează la un plan”.

Vezi si: Traian Băsescu AVERTISMENT sumbru: Comiteți o mare greșeală! Valul doi al pandemiei va fi foarte puternic .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.