Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemții au găsit soluția pentru a micșora valul 3, despre care spun că va fi mai rău decât primele două

www.kinder.wdr.de
Institut Robert Koch

Al treilea val al pandemiei COVID-19 va fi mai rău decât primele două şi unica posibilitate de a-l opri este reducerea cât mai mult a contactelor, a declarat vineri preşedintele Institutului german de boli infecţioase Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, citat de agenţia EFE.

Vorbind la o conferinţă de presă despre evoluţia pandemiei în Germania, el a avertizat că ''toţi indicatorii arată că situaţia se va înrăutăţi în următoarele săptămâni'', scrie Agerpres.ro.

Citește și: S-ar pregăti debarcarea lui Vlad Voiculescu! USR-PLUS i-ar fi găsit deja înlocuitor

Lothar Wieler a menţionat concret creşterea rapidă a ratei săptămânale de infectări la 100.000 de locuitori, de la 70 cu două săptămâni în urmă la 119,1 vineri, precum şi creşterea bruscă şi vertiginoasă a noilor cazuri de COVID-19, care în ultimele 24 de ore au fost de 21.573, cu peste 4.000 mai multe îmbolnăviri faţă de vinerea trecută, de unde rezultă şi o creştere previzibilă a numărului deceselor.

Şeful Institutului german de boli infecţioase a semnalat de asemenea că Germania se află la începutul celui de-al treilea val epidemic, care este inevitabil, dar poate fi domolit şi ''metoda dură de reducere a contactelor este singura opţiune''.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție: Cu ce se deosebește Cîțu de Dăncilă, dacă iese la declarații publice fără să aibă habar de materia respectivă?

La rândul său, ministrul german a sănătăţii, Jens Spahn, a subliniat că ''efectul vaccinării este diminuat de actuala creştere a infectărilor''.

Referindu-se la această constatare, Lothar Wieler a semnalat şi el că ''va mai dura până când efectul vaccinării se va vedea în rândul populaţiei''. El le-a cerut din nou concetăţenilor săi să renunţe la orice deplasare care nu este necesară, internă sau în afara ţării, şi să-şi diminueze cât mai mult contactele, inclusiv în timpul Paştelui, întrucât ''mobilitatea şi contactele impulsionează această pandemie''.

Citește și: Video. Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat, internat la Spitalul de Psihiatrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.