Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemții revoluționează fotbalul: fanii din tribune vor beneficia de o aplicaţie pentru a vedea deciziile VAR

Bundesliga

O aplicaţie pentru telefoanele mobile privind deciziile VAR va fi disponibilă pentru spectatorii de pe stadioanele germane cel mai devreme în a doua partea a sezonului din prima ligă germană de fotbal - Bundesliga, transmite DPA, conform Agerpres.

Fanii se plâng de mult timp că nu sunt puşi la curent cu deciziile VAR din stadion, în timp ce telespectatorii pot vedea ce au de revizuit arbitrii. În unele arene există doar un ecran uriaş unde sunt anunţate deciziile, dar alte stadioane nu beneficiază de aceste facilităţi.

''Suntem de acord că o aplicaţie pentru spectatorii de pe stadion poate fi un instrument. Faza de idee pentru aceasta a fost finalizată, suntem acum într-o fază de planificare şi ne întrebăm cum poate reuşi implementarea. Standardul de aur ar fi ca spectatorii şi telespectatorii să vadă aceleaşi imagini în situaţiile în care intervine VAR. Fanii din tribune ar trebui să fie la acelaşi nivel cu cei din faţa televizoarelor'', a declarat pentru DPA fostul arbitru Jochen Drees, care acum lucrează pentru Federaţia germană de fotbal (DFB).

Drees a adăugat că mai trebuie clarificate o serie de probleme care ar putea întârzia aplicaţia, cum ar fi restricţiile privind drepturile media. El vrea ca aceleaşi imagini să apară în aplicaţie, ca şi la televizor, astfel ca nimeni să nu rateze ceva şi fanii să nu petreacă prea mult timp pe mobilele lor.

Un alt proiect al DFB este de a urma exemplul din Anglia şi să se facă publice comunicările verbale dintre arbitri şi cei din camera VAR.

''Sunt optimist că această inovaţie ar putea fi folosită înainte de sfârşitul acestui sezon. Suntem relativ departe în a ne gândi la conţinut'', a mai spus Drees, care recunoaşte că problemele de confidenţialitate încă mai trebuie analizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.