Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemulțumirile privind GDS escaladează - Laura Ștefan, expert anticorupție, și-a anunțat demisia din organizație

Facebook.com
Laura Stefan, expert anticoruptie

Laura Ștefan, expert anticorupție, a demisionat din GDS. Decizia vine în contextul în care GDS a anunțat că îl va premia pe Augustin Lazăr, în contextul în care procurorul general se afla în mijlocul unui scandal legat de activitatea sa de procuror in timpul regimului comunist. Lazăr a fost acuzat că, în calitate de președinte al Comisiei de eliberări de la Penitenciarul Aiud, a refuzat eliberarea disidentului Iulius Filip.

Ulterior, procurorul general al României a anuntat că transmite premiul disidentului Iulius Filip și tuturor luptătorilor anticomuniști.

"Am demisionat din GDS", este anunțul pe care Laura Ștefan l-a făcut pe Facebook.

Citeste si Paul Stănescu, despre situația lui Toader - Politica penală o face majoritatea parlamentară, iar ministrul și Guvernul o pun în aplicare

Anterior, disidentul Radu Filipescu a anunțat s-a autosuspendat din Grupul pentru Dialog Social, considerant că decernarea premiului lui Augustin Lazăr nu este oportună. Și Daniel Morar a avut, ieri, o reacție critică, menționând că renunță la premiul acordat de GDS in anul 2011.

Grupul pentru Dialog Social este prima organizație non-guvernamentală constituită după 1989. Asociația mentioneaza ca își propune să apere și să promoveze valorile democrației, libertățile și drepturile omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.