Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepotism la nivel înalt în Germania

merkel cdu csu

Scandalul a ajuns public dupã ce SPD - Partidul Socialist, a fãcut o solicitare de informaþii în acest sens, iar Curtea Constituþionalã a Bavariei a decis cã landul german trebuie sã rãspundã cererii, se aratã într-o corespondenþã din Germania.

In capul listei se aflã Louis Spaenle - ministru al Educaþiei, cu 600.000 de euro dati nevestei între 1997 si 2013, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Helmut Brunner, ministru al Agriculturii, a dat si el 290.000 de euro din 1999 încoace fiicei si nepoatei sale. Gerhard Eck - viceministru de Interne, a alocat si el peste 200.000 de euro, în vreme ce secretarul de stat Franz Pschierer (136.000 de euro) si Bernd Sibler - secretar de stat la Culturã (90.000 de euro), sunt si ei implicati.

Angajãrile în sine nu au fost ilegale, cãci reglementãrile permiteau acest lucru. Abia din 2013 a devenit interzisã angajarea rudelor la cabinetele parlamentare. Celor cinci li s-a cerut restituirea sumelor încasate, cu tot cu asigurãrile plãtite de stat, însã doar Spaenle a returnat 37.000 de euro.

Horst Seehofer, premierul landului Bavaria, a anuntat însã cã toti cei cinci au parte de „încrederea" sa si nimeni nu va fi nevoit sã demisioneze. Cei cinci fac parte din partidul crestin-democrat CSU, care este echivalentul bavarez al CDU, partidul Angelei Merkel.

Partidul „Verzilor" le-a solicitat demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.