Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nesimțirea bugetarilor de lux de la ASF: 16 salarii într-un an. Claudiu Năsui: 'Răspunsurile acestea nu le-am obţinut cu voie bună'

Claudiu Nadui/ X
salarii asf

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat că, în urma unui proces pe care l-a câştigat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, a aflat că instituţia şi-a schimbat contractul colectiv de muncă, dându-şi de la 14 salarii câte avea, la 16 salarii pe an. Năsui a precizat că datele le-a obţinut în urma unui proces care a durat un an şi jumătate, din momentul în care preşedintele ASF a venit la un moment dat în faţa comisiei din Parlament şi a negat existenţa acestor salarii.

”Povestea este una care ne arată cum funcţionează statul român. Anul trecut în toiul scandalului legate de falimentele din asigurări, ASF a schimbat contractul său colectiv de muncă dându-şi de la 14 salarii câte avea, la 16 salarii pe an. Ei deja primesc un salariu de Crăciun, unul înainte de vacanţa mare, au făcut o zi a ASF pe care o sărbătoresc, încă un salariu de performanţă. Am întrebat totuşi de curiozitate câţi primesc şi 95% din angajaţii ASF primesc salariul extra de performanţă, (..) practic toată lumea îl primeşte”, a spus Claudiu Năsui, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Întrebat dacă aceştia chiar încasează cele 16 salarii, deputatul a precizat că cele 16 salarii sunt trecute în contractul colectiv de muncă.

”Am cerut şi care au fost remuneraţiile şi câţi oameni au primit, textual, şi am toate răspunsurile din partea lor, oficiale, deci sunt foarte sigur. Răspunsurile acestea nu le-am obţinut cu voie bună, le-am obţinut în urma unui proces care a durat un an şi jumătate din momentul în care preşedintele ASF a venit la un moment dat în faţa comisiei şi a negat existenţa lor. (..) După un an şi jumătate de judecată am câştigat definitiv şi am obţinut toate lucrurile acestea, inclusiv sumele efectiv plătite pe 2020 şi 2021, 2022.

Despre o nouă numire la şefia ASF, în perioada următoare, ţinând cont că mandatul actulului preşedinte expiră, Năsui a spus că a auzit mai multe nume vehiculate şi a dat ca exemplu Liviu Voinea.

Deputatul USR a precizat că, din câte înţelege, de data aceasta numirea la ASF o va face PSD.

Parlamentarii USR Irineu Darău, Andrei Miftode şi Claudiu Năsui au depus în Legislativ o iniţiativă care vizează eliminarea indemnizaţiilor membrilor executivi din consiliile de administraţie ale Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) şi Băncii Naţionale a României (BNR).

Acestea sunt echivalentul meselor calde pe care 500 de elevi le-ar putea avea într-un an şi reprezintă o economie anuală de 2.232.252 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.