Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu a dat ordinul - Începe ofensiva în ultima zonă de refugiu din Fârșia Gaza/ Egiptul mobilizează armata

BBC
Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să elaboreze un dublu plan de evacuare a civililor din Rafah - ultima zonă în care şi-au găsit refugiu locuitorii din Gaza - şi de înfrângere a batalioanelor Hamas rămase, relatează Sky News.

"Este imposibil de atins obiectivul de război de eliminare a Hamas lăsând patru batalioane Hamas în Rafah", a precizat biroul premierului într-un comunicat.

"Pe de altă parte, este clar că o operaţiune masivă în Rafah necesită evacuarea populaţiei civile din zonele de luptă. Acesta este motivul pentru care premierul a ordonat IDF şi instituţiei de apărare să prezinte cabinetului un plan dublu, atât pentru evacuarea populaţiei, cât şi pentru lichidarea batalioanelor”, se mai arată în comunicat.

Se estimează că peste 1,3 milioane de palestinieni sunt refugiaţi în zona Rafah, după ce IDF a emis avertismente de evacuare din nordul Fâşiei Gaza şi din alte zone din Fâşie, pe fondul ofensivei sale terestre împotriva Hamas.

Armata egipteană e mobilizată

Autorităţile din Egipt au trimis aproximativ 40 de tancuri şi transportoare blindate în nord-estul Sinaiului, ca parte a unor serii de măsuri menite să îmbunătăţească securitatea la graniţele cu Fâşia Gaza, informează surse egiptene citate de Reuters.

Mobilizarea a început înainte de extinderea operaţiunilor forţelor israeliene în Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde numărul mare de refugiaţi palestinieni a amplificat temerile Egiptului că palestinienii sunt forţaţi să plece din enclavă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.