Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu cere graţierea soldatului israelian care A EXECUTAT un palestinian rănit

Bibi Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a pronunţat joi în favoarea graţierii unui soldat condamnat săptămâna aceasta la 18 luni de închisoare cu executare pentru uciderea unui atacator palestinian, informează mass-media israeliene, preluate de AFP, potrivit agerpres.

'Sunt în continuare în favoarea graţierii soldatului Azaria', le-a spus Netanyahu jurnaliştilor care îl însoţeau într-o vizită oficială în Australia, potrivit postului Channel 10.

Citeşte şi: DORIS a dat peste cap Marea Britanie. Zboruri ANULATE şi perturbări pe calea ferată

Netanyahu s-a mai declarat favorabil unei astfel de graţieri încă înainte ca această condamnare să fie pronunţată.

După luni de zile cât a durat acest proces care a captat opinia publică din Israel şi a scos la lumină divergenţe adânci, un tribunal militar l-a condamnat marţi pe sergentul Elor Azaria la 18 luni de închisoare cu executare şi la alte 18 luni cu suspendare.

Membru al unei unităţi de paramedici, soldatul a fost filmat în 24 martie 2016 de un militant pro-palestinian în timp ce îi trăgea un glonte în cap lui Abdel Fattah al-Sharif la Hebron, în Cisiordania ocupată. Palestinianul tocmai atacase cu un cuţit soldaţi israelieni. Rănit de gloanţe, el zăcea la pământ, aparent incapabil de vreun atac.

Procesul i-a ridicat pe cei care apără necesitatea respectării valorilor etice de către armată împotriva celor care pledează pentru o susţinere fermă a soldaţilor israelieni care se confruntă cu atacuri din partea palestinienilor.

Citeşte şi: După ce a fost condamnat la 9 ani de înDupă ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare, fostul premier face plângere la CEDO

În Australia, Netanyahu şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu efectul pe care acest proces l-ar putea avea asupra soldaţilor confruntaţi cu violenţe şi care ar ezita să tragă din frică să nu fie anchetaţi, informează radioul public şi postul Channel 2.

Potrivit unui sondaj publicat miercuri de cotidianul Maariv, 69% dintre israelieni sunt în favoarea graţierii lui Elor Azaria, iar 56% consideră prea severă pedeapsa pe care el a primit-o.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.