Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu dă de pământ cu Africa de Sud și laudă războiul sângeros cu Hamas: E de o moralitate fără precedent

nypost.com
netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu afirmă că războiul armatei sale în Fâşia Gaza este "de o moralitate fără precedent", reacţionând la acuzaţiile Africii de Sud de "acte de genocid" la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), potrivit AFP.

"Ne vom continua războiul defensiv, ale cărui dreptate şi moralitate sunt fără egal", a declarat Netanyahu duminică la deschiderea unei şedinţe a guvernului său, adăugând că IDF acţionează "în cel mai moral mod posibil" în Fâşia Gaza.

Armata "face totul pentru a evita rănirea civililor, în timp ce Hamas face totul pentru a le face rău şi îi foloseşte ca scuturi umane", a adăugat prim-ministrul. Operaţiunile militare israeliene din Fâşia Gaza au ucis 21.822 de persoane, majoritatea femei, copii şi adolescenţi, de la începutul războiului, pe 7 octombrie, conform guvernului Hamas. Acestea au fost lansate ca represalii pentru un atac fără precedent al comandourilor Hamas, care au ucis aproximativ 1.140 de persoane în Israel, majoritatea civili, potrivit ultimelor date oficiale israeliene.

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), principalul organism judiciar al ONU, a anunţat vineri că Africa de Sud a depus o plângere acuzând Israelul de comiterea unor "acte de genocid împotriva poporului palestinian din Gaza".

În plângerea sa, Africa de Sud afirmă că "actele şi omisiunile Israelului sunt de natură genocidară, deoarece sunt însoţite de intenţia specifică (...) să îi distrugă pe palestinienii din Gaza ca parte a grupului naţional, rasial şi etnic mai larg al palestinienilor", a precizat CIJ, cu sediul la Haga, în Olanda, într-un comunicat. Conform Africii de Sud, "prin comportamentul său - prin organele şi agenţii săi şi alte persoane şi entităţi care acţionează sub conducerea sau sub îndrumarea, controlul ori influenţa sa - faţă de palestinienii din Gaza, Israelul îşi încalcă obligaţiile în temeiul Convenţiei privind genocidul", a declarat CIJ. "Nu, Africa de Sud, nu noi am venit să comitem genocid, ci Hamas. Ne-ar ucide pe toţi dacă ar putea", a adăugat Netanyahu. "Tot ceea ce faceţi este doar vânt, minciuni şi vanitate", a adăugat el, adresându-se autorităţilor sud-africane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.