Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu face apel la unitate, în fața unui posibil război cu Iranul: 'Ne confruntăm cu o amenințare existențială!'

The Times of Israel
Benjamin Natanyahu

Netanyahu face apel la unitate, în fața unui posibil război cu Iranul: 'Ne confruntăm cu o amenințare existențială!'

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut cetățenilor israelieni să se unească pe fondul conflictului din Fâșia Gaza și al amenințărilor din partea Iranului, relatează Times of Israel.

"Diviziunea internă trebuie să dispară pentru că ne confruntăm cu o amenințare existențială. Prin urmare, trebuie să ne unim forțele", a spus premierul.

Netanyahu a declarat că Israelul este "hotărât să distrugă teroriștii" din Fâșia Gaza și să respingă amenințarea reprezentată de Iran.

El a discutat, de asemenea, mai multe probleme privind situația din regiune cu șeful Mossad-ului, David Barnea, în special problema eliberării a peste 100 de ostatici israelieni care se află încă în Fâșia Gaza.

Situația din regiune

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat joi finalizarea unei operațiuni majore în partea centrală a Fâșiei Gaza. În cursul acestei operațiuni, armata israeliană a distrus mai mult de 100 de instalații aparținând diferitelor facțiuni palestiniene și a eliminat aproximativ 40 de militanți, arată sursa citată.

Situația a fost tensionată joi în nordul Israelului. Sirenele de raid aerian au sunat în mai multe orașe și orașe pe tot parcursul zilei, anunțând de obicei bombardamente ale grupului libanez Hezbollah.

În același timp, forțele aeriene israeliene au lansat o altă lovitură pe teritoriul Libanului: ținta a fost un grup de luptători Hezbollah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.