Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu: Israelul ajută pacienţii din spitalele din Gaza, dar nu acordă imunitate teroriştilor Hamas

netanyahu harta

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat pentru CNN că Israelul îi ajută pe pacienții din spitalele din Gaza prin stabilirea unor coridoare sigure în mijlocul luptelor de pe teren, dar insistă că nu va fi acordată imunitate teroriștilor Hamas, conform Rador Radio România.

„Am desemnat rute către o zonă sigură la sud de orașul Gaza", a declarat el duminică. "Vrem ca toți civilii să fie mutați în afara pericolului", a subliniat Benjamin Netanyahu şi a adăugat că Hamas "face tot ce îi stă în putință pentru a-i ține în pericol".

"Am cerut evacuarea tuturor pacienților din acel spital [Al-Shifa, cel mai mare din Gaza], iar aproximativ 100 au fost deja evacuați", a declarat Benjamin Netanyahu pentru CNN. "Nu există niciun motiv pentru care să nu putem scoate pacienții de acolo", a precizat premierul israelian. CNN a precizat nu poate verifica aceste afirmații.

Israelul a anunțat anterior un coridor în apropiere de Al-Shifa, dar Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC) a declarat că nu poate confirma că a avut loc vreo evacuare. În interviu, Benjamin Netanyahu a pus problema ce ar face Statele Unite în aceeași situație, dacă "50.000 de americani" ar fi fost uciși și cu "10.000 de americani ținuți ostatici, inclusiv bebeluși, femei și copii".

"Și-ar lua toate forțele și s-ar duce după acești criminali. Și dacă acești ucigași se ascund în spitale și școli?", a întrebat el.

Luptele grele din apropierea celui mai mare spital din Gaza, Al-Shifa, l-au lăsat într-o "situație catastrofală", cu pacienți și personal blocați înăuntru, ambulanțe care nu pot prelua răniții și sisteme de susținere a vieții fără electricitate, au anunțat oficialii din domeniul sănătății din Gaza și agențiile umanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.