Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu, replică acidă pentru Erdogan după a fost comparat cu Hitler: 'Este ultima persoană care ne poate da lecţii de moralitate'

nypost.com
netanyahu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat din nou miercuri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru acţiunile Israelului în Gaza, făcând o paralelă între acesta şi liderul nazist Adolf Hitler, transmit agenţiile internaţionale de presă, scrie AGERPRES.

''Cu ce te deosebeşti de Hitler?", l-a întrebat Erdogan pe liderul israelian la o ceremonie de decernare a premiilor în domeniul ştiinţei, la Ankara, referindu-se la bombardamentele Israelului asupra Fâşiei Gaza asediate. ''Există ceva ce face Netanyahu care să fie mai puţin decât ceea ce a făcut Hitler? Nu'', a spus Erdogan, citat de Anadolu.

Netanyahu a reacţionat imediat la comentariile lui Erdogan.

''Erdogan, care comite un genocid împotriva kurzilor şi care deţine recordul mondial de încarcerare a jurnaliştilor care se opun regimului său, este ultima persoană care ne poate da lecţii de moralitate'', a replicat el într-un comunicat.

Acuzându-l pe Erdogan că i-a primit pe liderii Hamas, Netanyahu a apărat operaţiunea militară a Israelului în Gaza.

Armata israeliană "luptă pentru a elimina cea mai odioasă şi brutală organizaţie teroristă din lume", a declarat el cu referire la Hamas, adăugând că mişcarea palestiniană a "comis crime împotriva umanităţii".

Israelul a atacat Gaza în urma unui asalt al militanţilor Hamas la 7 octombrie, care au ucis peste 1 200 de persoane în comunităţile israeliene din apropierea graniţei cu Fâşia Gaza. De asemenea, Hamas a răpit aproximativ 240 de ostatici din Israel în Fâşia Gaza. A fost cel mai grav masacru din istoria statului Israel.

În operaţiunile militare de ripostă ale Israelului în Gaza, 21.110 persoane, majoritatea civili, au fost ucise şi 55.243 au fost rănite, potrivit unui nou bilanţ prezentat miercuri de Ministerul Sănătăţii al Hamas.

Israelul afirmă că operaţiunea sa militară din Gaza este esenţială pentru a eradica Hamas şi pentru a preveni repetarea unor atacuri precum cel din 7 octombrie.

În urma atacului Hamas, Erdogan a denunţat răspunsul israelian de bombardare masivă a Fâşiei Gaza drept o ''crimă de război'', iar la sfârşitul lunii octombrie Israelul şi-a retras ambasadorul din Turcia, membră a NATO, care susţine o soluţie cu două state în conflictul israeliano-palestinian, aminteşte Reuters. Şeful statului turc, un aliat tradiţional al cauzei palestiniene, a fost din ce în ce mai incisiv la adresa Israelului, denunţând şi sprijinul SUA pentru guvernul israelian, comentează şi AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.