Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză de proporții pentru fanii lui Dolly Parton! Netflix realizează un serial bazat pe muzica interpretei

wikipedia.org
dolly parton

Netflix realizează un serial de opt episoade bazat pe muzica interpretei country Dolly Parton, care va face parte din distribuţie şi va fi producător executiv, potrivit Variety, informează news.ro.

Într-un comunicat, Parton a transmis: „Întotdeauna mi-a plăcut să spun poveşti prin intermediul muzicii mele. Sunt încântată să aduc la viaţă cu Netflix unele dintre piesele mele preferate. Sperăm că show-ul nostru va inspira şi distra familii şi oameni din diverse generaţii”.

Producţia este realizată de Netflix şi Warner Bros. TV. O dată de lansare nu a fost încă anunţată.

Născută în Sevier County, Tennessee, pe 19 ianuarie 1946, Dolly Parton a crescut într-o familie pasionată de muzică şi a început să cânte de la o vârstă fragedă. A devenit celebră odată cu piesa „Jolene” (1973), iar în anii 1980 a făcut trecerea de la country la muzica pop. În ceea ce priveşte filmul, ea a debutat în „9 to 5” (1980), iar piesa cu acelaşi titlu a devenit unul dintre cele mai cunoscute single-uri ale sale. Compozitoare prolifică, Dolly Parton a lansat 43 de albume solo, dintre care 25 au ajuns pe primul loc în topurile country Billboard. Cel mai recent disc al ei, „Pure and Simple”, a fost lansat de Sony în august 2016.

Citește și: Un tablou de Van Gogh, pictat la începutul carierei sale, a fost vândut la licitaţie pentru mai mult de 7 milioane de euro la Paris

A primit opt premii Grammy, dar şi două nominalizări la categoria „cel mai bun cântec” a premiilor Oscar, în 1981 (pentru „Nine to Five”) şi în 2006 (pentru „Travelin' Thru” din „Transamerica”) şi este deţinătoarea a două recorduri Guiness - cântăreaţa country cu cele mai multe peise în topul Billboard Hot Country Songs şi artistul care a petrecut cele mai multe decenii cu o piesă în top 20 al Billboard Hot Country Songs.

În 1984, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.