Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poveste de Crăciun: Nevoit să plece de acasă din cauza tatălui agresiv, un copil vrea să devină poliţist

Facebook
luminite Craciun targ Craiova iluminat festiv

Un copil, nevoit să plece de acasă împreună cu sora şi mama sa, a avut parte de cadoul pe care şi l-a dorit de Moş Crăciun, el primind în dar, pe lângă dulciuri şi alimente, o uniformă cu chipiu de la poliţiştii din judeţul Hunedoara, potrivit Agerpres.

Cei doi micuţi, cu vârstele de 9 şi 11 ani, trăiesc împreună cu mama lor într-o locuinţă protejată din judeţul Hunedoara, după ce, în urmă cu un an, au fost nevoiţi ca, în toiul iernii, să fugă de acasă din cauza unui tată violent.

"Impresionaţi de drama acestei familii monoparentale, poliţiştii hunedoreni s-au transformat în ajutoare ale lui Moş Crăciun şi au organizat o colectă benevolă în urma căreia au cumpărat alimente de primă necesitate, dulciuri, jucării, dar şi măşti de protecţie, pe care le-au oferit, în prag de sărbători, celor doi frăţiori şi mamei lor", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Citește și: Procurorii cer PEDEPSE URIAȘE, în Dosarul Colectiv: Au ars oameni cât pentru un cimitir întreg!...

 



Încântaţi de ajutoarele Moşului, copiii au mărturisit că ştiu ce doresc să ajungă atunci când vor fi mari: vor deveni poliţişti pentru ca mama lor, dar şi alte mame aflate în dificultate să fie protejate de persoanele pentru care violenţa este singurul mod de exprimare.

Băiatul chiar a fost fericit să îmbrace uniforma de poliţist, oferită în dar de oamenii legii, şi a rămas cu ea toată ziua.

 



La plecare, oamenii legii au promis că vor sprijini material familia respectivă, astfel încât cei mici să îşi poată continua studiile şi, poate, într-o zi, să opteze pentru cariera de poliţist.

 



"Gestul umanitar al poliţiştilor hunedoreni îşi propune să atragă atenţia asupra urmărilor dramatice ale violenţei în familie, dar şi asupra conştientizării victimelor acestui gen de infracţiuni cu privire la necesitatea de a sesiza Poliţia şi de a solicita emiterea ordinului de protecţie provizoriu, atunci când situaţia o impune", a precizat Niţu.

Nu este prima dată când poliţiştii oferă sprijin acestei familii. Ei au fost alături de cei doi micuţi şi de mama lor şi în preajma sărbătorii de Paşte, când, de asemenea, le-au oferit alimente şi cadouri.

 



În cadrul acţiunilor caritabile, poliţiştii hunedoreni au oferit cadouri şi alimente şi copiilor instituţionalizaţi în cadrul aşezământului de ocrotire din localitatea Săuleşti, aflat sub oblăduirea Episcopiei Devei şi Hunedoarei, dar şi mai multor familii din municipiul Vulcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.