Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

New York întâmpină miganții cu pliante care îi îndeamnă să plece în altă parte

Pinterest
New York

Autoritățile din New York au anunțat intenția de a distribui pliante la granița de sud, pentru a-i avertiza pe migranți că nu există „nicio garanție" că vor primi ajutor dacă intră în oraș.

Primarul Eric Adams a anunțat planul și a explicat că orașul nu mai poate face față altor migranți, în condițiile în care a primit 90.000 de străini din aprilie anul trecut, conform Mediafax.

„Nu mai avem loc", a declarat primarul celui mai mare oraș din America.

Statele conduse de republicani au transportat migranți în zonele conduse de democrați, în semn de protest față de politicile de la frontieră.

„Vă rugăm să luați în considerare un alt oraș atunci când luați decizia de a vă stabili în SUA", scrie în mesajul care va fi transmis prin intermediul unor pliante.

Migranții sunt avertizați în engleză și în spaniolă că în New York costul alimentelor, al transportului și al altor necesități este mare și că orașul nu poate garanta locuințe și alte servicii sociale pentru noii sosiți.

Democratul Adams a mai anunțat că migranții adulți singuri vor putea sta în adăposturile din oraș doar 60 de zile și vor trebui să depună o nouă cerere pentru un loc după expirarea perioadei.

Primarul a acuzat autoritățile centrale că nu au oferit suficient ajutor pentru noii sosiți.

„Nu putem continua să absorbim zeci de mii de nou-veniți pe cont propriu, fără ajutorul statului și al guvernului federal", a precizat primarul Adams.

În prezent, 105.800 de persoane locuiesc în adăposturile din New York, dintre care peste 54.000 sunt migranți-solicitanți de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.