Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

News UMPMV – Gabriel Oprea, de Ziua Drapelului Național: Patriotismul este o stare de spirit

Facebook
gabriel oprea

Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, gl.(r) Gabriel Oprea, a transmis, de Ziua Drapelului Național, că “Patriotismul și loialitatea față de țară trebuie să fie, pentru fiecare dintre noi, principii puternice care să ne ghideze permanent”.

“Drapelul tricolor a fost martorul devenirii noastre ca stat şi ca naţiune. El este reperul pe care trebuie să-l luăm în considerare atunci când privim spre viitor. Ziua Drapelului Național are o încărcătură emoțională deosebită pentru că, alături de Ziua Națională, Imnul de stat și Stema Țării, Drapelul României este un simbol al statului român”, se arată în mesajul fostului vicepremier pentru securitate națională.

El a mai spus că drapelul național a însoțit principalele momente din istoria modernă a acestei națiuni și, indiferent de etapele istorice, culorile sale ne-au unit pe toți într-un țel comun. Românii au dus faima acestui drapel de la cel mai înalt vârf muntos din lume până la cele mai îndepărtate state ale planetei, în teatrele de război sau în cele mai prestigioase competiții sportive.

“Pentru oamenii din instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale, această zi are o semnificație și mai mare. Ei sunt dedicați țării, au depus un jurământ sfânt față de România, sunt cei care au menirea de a apăra, până la moarte, Drapelul și simbolurile naționale.

Cred că, mai ales în acestă perioadă dificilă, în acest context regional, cu război la graniță, trebuie să ne aplecăm mai mult asupra valorilor naționale, pentru a nu uita cine suntem şi încotro vrem să ne îndreptăm.

Să oferim recunoașterea publică celor care au dat dovadă de eroism, sub culorile drapelului național și să comemorăm militarii care și-au sacrificat viața în misiunile încredințate de țară, în teatrele de operații sau pe teritoriul național”, potrivit fostului ministru al apărării naționale.

Gabriel Oprea afirmă că “Patriotismul și loialitatea față de țară nu sunt vorbe goale, ci trebuie să fie, pentru fiecare dintre noi, principii puternice care să ne ghideze permanent. Patriotismul este o stare de spirit, o atitudine permanentă față de România.

În 26 iunie 2015, la Miercurea Ciuc, în cadrul unei ceremonii la care au participat peste 3000 de persoane și în prezența Gărzii de Onoare a Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”, am transmis un mesaj de unitate și am arborat cel mai mare tricolor, din calitatea de premier interimar.

 

Astăzi, să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei încercate țări și la contribuția pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei.

Tricolorul este dovada unităţii pe care trebuie să o păstrăm. Este dovada curajului şi a spiritului de sacrificiu care trebuie să ne însufleţească atunci când ne construim viitorul. Însă, mai important decât atât, tricolorul este legământul pe care fiecare generaţie, inclusiv noi, îl facem pentru apărarea ţării.

La mulți ani, România! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, mai spune Gabriel Oprea.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.