Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NFT-urile cu tematică sportivă declanșează goana după aur

cointelegraph.com
mancare criptomonede

Proiectele de colecții sportive tokenizate au strâns aproape 1 miliard de dolari în finanțare în decurs de o săptămână.

Miercuri, Dapper Labs - firma din spatele blockchain-ului Flow și popularele colecții de baschet tokenizate NBA Top Shot - au anunțat încă 250 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de fondul speculativ Coatue.

Așa cum a raportat miercuri Cointelegraph, dezvoltatorul de jocuri de cărți de fotbal cu carduri nonfungible (NFT) din Franța, Sorare, a strâns 680 milioane de dolari în finanțare din seria B condusă de gigantul japonez fintech SoftBank. Runda de finanțare a ridicat evaluarea companiei la 4,3 miliarde de dolari.

Finanțarea combinată pentru cele două firme se ridică la 930 de milioane de dolari, marcând un pariu semnificativ pe sectorul de jetoane sportive într-un moment în care unii experți consideră că piața mai largă nefungibilă este moartă din cauza scăderii volumului vânzărilor și a prețurilor la etaj.

Dapper Labs

Cea mai recentă rundă de 250 de milioane de dolari se adaugă la finanțarea de 305 milioane și 65 de milioane de dolari pe care Dapper Labs a obținut-o până acum în 2021. În timp ce firma nu și-a prezentat în mod specific foaia de parcurs în urma anunțului, firma a tachinat că există mai multe proiecte care vin la blockchain-ul Flow în curând.

Potrivit Dapper Labs, capitalul va fi utilizat pentru finanțarea unor proiecte NFT licențiate în continuare în sport, muzică și divertisment, împreună cu extinderea platformei NBA Top Shot. La începutul acestei luni, au apărut știri că Google s-a asociat cu Dapper Labs pentru a sprijini dezvoltarea produselor NFT și Web 3.0 pe blockchain-ul Flow.

Nap Top Shot de la Dapper Labs a fost un succes răsunător de la deschiderea publicului în octombrie anul trecut, datele din CryptoSlam arătând că NFT-urile au generat peste 716 milioane de dolari în vânzări pe piețele secundare.

Cu toate acestea, se pare că hype pentru proiect s-a răcit în ultimele luni, vânzările secundare nu reușind să spargă 50 de milioane de dolari într-o lună din aprilie. Aceasta este mai puțin de un sfert din volumul din lunile de vârf pentru tranzacționarea NBA Top Shot NFT în februarie și martie, care a generat vânzări secundare în valoare de 224 milioane USD și, respectiv, 220 milioane USD.

Potrivit estimărilor CryptSlam, cele mai valoroase momente NBA Top Shot sunt NFT-urile care îl înfățișează pe Lebron James, cu o capitalizare de piață combinată de 114.114 James NFT-uri care se ridică la 104 milioane de dolari.

Expansiunea Sorare

Creșterea de 680 de milioane de dolari a lui Sorare se adaugă la o rundă de finanțare din seria A de 50 de milioane de dolari în februarie, marcând o creștere meteorică a platformei în 2021. Sorare a subliniat planuri ambițioase pentru ultimele fonduri care merg mai departe.

În cadrul fotbalului, obiectivul firmei este să se asocieze cu primele 20 de ligi profesionale de fotbal din întreaga lume, împreună cu primele 50 de asociații internaționale de fotbal atât pentru echipele masculine, cât și pentru cele feminine, conform cointelegraph.com

În starea actuală, platforma Sorare are oferte de licențiere cu 177 de echipe dintr-un total de 36 de ligi interne și internaționale. Firma a înregistrat o etapă importantă la începutul acestei luni, când a semnat un acord cu Liga spaniolă pentru a elibera jetoane pentru toți jucătorii din cele 20 de echipe din ligă.

Fondurile vor fi, de asemenea, folosite pentru a intensifica campaniile de marketing, pentru a angaja membri cheie ai personalului, pentru a-și deschide primul birou din SUA și pentru a-și extinde modelul de colecție NFT în alte coduri sportive.

Platforma Sorare a fost lansată în aprilie 2019. În ciuda unui început de un an în NBA Top Shot, NFT-urile sale au generat o sumă semnificativ mai mică, cu o vânzare totală de 84,8 milioane de dolari pe piețele secundare.

Vânzările au atins un maxim în martie, cu 15,34 milioane de dolari, înainte de a se răcori în următoarele trei luni. Cu toate acestea, vânzările secundare au înregistrat o tendință ascendentă în iulie și august, cu 8,8 milioane USD și respectiv 14,8 milioane USD. Deși mai sunt opt ​​zile rămase în septembrie, NFT-urile Sorare au generat vânzări în valoare de 10,5 milioane USD, sugerând că această cifră poate depăși 14 milioane USD pentru a doua lună consecutivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.