Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicaragua şi-a întrerupt relaţiile cu Taiwanul şi le-a restabilit cu Beijingul

operationworld.com
Nicaragua

Nicaragua a primit 200.000 de doze de vaccin anticovid chinezesc Sinopharm, la trei zile după ce Managua şi-a întrerupt relaţiile cu Taiwanul şi le-a restabilit cu Beijingul, un motiv de critici dure din partea Statelor Unite relatează AFP.

O delegaţie nicaraguană care s-a dus în China să oficializeze relaţiile cu Beijingul, condusă de către Rafael şi Laureano Ortega, fiii preşedintelui Daniel Ortega, care au revenit la Managua cu un zbor Air China, potrivit presei oficiale.

Alte 800.000 de doze de vaccin anticovid Sinopharm urmează să sosească în ţară în zilele următoare.

Laureano Ortega a anunţat că, în cursul vizitei în China, a discutat despre eventuale proiecte de cooperare şi s-a întâlnit cu autorităţi însărcinate cu comerţul şi cooperarea, potrivit News.ro.

Această răsturnare diplomatică intervine în contextul unor tensiuni tot mai mari între China li Statele Unite cu privire la Taiwan., o insulă independentă din 1949 pe care Beijingul o revendică ca făcând parte din teritoriul chinez.

Ea intervine de asemenea în urma unei consolidări de către Washington a unor sancţiuni în domeniul imigraţiei şi unor sancţiuni economice impuse unor oficiali din Guvernul lui Daniel Ortega, reales în noiembrie în al patrulea mandat, în contextul în care majoritatea rivallor acestuia au fost încarceraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.