Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nichita isi pregateste revenirea in forta. 'Umbla ca tiganul cu cortul'

Nichita

Primarul suspendat al Iasului Gheorghe Nichita pare sa isi pregateasca revenirea in fruntea filialei PSD Iasi din care s-a autosuspendat la momentul plasarii sale in arest. Aflat acum sub control judiciar si incurajat de venirea lui Liviu Dragnea la sefia PSD, Nichita doreste sa revina in structurile de conducere ale partidului.

Nu toti social-democratii sunt incantati de demersul lui Nichita: "Domnul Nichita umblă prin judeţ ca ţiganul cu cortul, să convingă lumea ce bine e acum, ce rău a fost în trecut şi ce bine va fi în viitor", spune un lider al filialei din tabăra lui Mihai Chirica, cel care spera sa ii ia locul la primaria Iasi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Nichita a avut saptamana aceasta o a treia intalnire cu activul de partid si a acceptat sa vorbeasca presei despre situatia sa politica si despre problemele din PSD.

„Eu am un necaz; la bine toţi sunt lângă tine, la rău, nu”, a fost una din primele reacţii ale lui Nichita cu privire la actualul context din PSD Iaşi. Preşedintele autosuspendat al PSD Iaşi a menţionat că nu poate oferi acum un răspuns în privinţa revenirii sale la şefia organizaţiei.

„Am mers la întâlnirile din judeţ pentru a da un mesaj de unitate partidului şi să văd pulsul filialei. În ceea ce priveşte activitatea administrativă, nu pot face comentarii în contextul situaţiei judiciare în care mă aflu. Politic, nu pot să fiu indiferent la ce se întâmplă în partid, din păcate s-au creat fracţii în organizaţie, există riscul unei disoluţii în partid, ne atacă cei din exteriorul PSD, iar din interior se pot încuraja astfel de acţiuni”, a mai declarat Nichita pentru „Ziarul de Iaşi”.

Nichita insa are si el sustinatori in filiala: „Mai mulţi primari prezenţi la reuniune i-au cerut domnului Nichita să renunţe la autosuspendare pentru ca activitatea organizaţiei PSD să reintre în normalitate”, a susţinut vicepreşedintele PSD Cristian Stanciu. El a adăugat că la întâlnire au participat "zeci de primari", preşedintele interimar al PSD Iaşi, Victorel Lupu, secretarul de stat Maricel Popa, lideri ai organizaţiei de femei, tineri şi seniori, precum şi parlamentari (deputatul Neculai Răţoi şi senatorul Florin Constantinescu).

Altii vor o schimbare, iar acestia se grupeaza in spatele lui Mihai Chirica, presedintele organizatiei municipale Iasi: „E o chestiune neobişnuită, domnul Nichita umblă cu domnii Stanciu, Lupu, Popa şi cine mai este pe acolo, cum umblă ţiganul cu cortul, încercând să convingă pe toată lumea ce bine e acum, ce rău a fost în trecut şi ce bine va fi în viitor. Trebuie o schimbare la 180 de grade faţă de ce a fost până acum”, a comentat vicepreşedintele PSD Iaşi Vasile Câtea, un susţinător declarat al lui Mihai Chirica.

El a dezvăluit că, într-o discuţie cu Nichita, i-a cerut acestuia să-şi facă o analiză privind implicarea în organizaţie. Social-democratul a adăugat că Nichita poate fi o „piatră de gâtul celor care vor să facă activitate în continuare în partid”. „Avem o problemă cu cineva care vrea să ocupe 2-3 funcţii deodată pentru că, efectiv, nu are timp fizic să le facă pe toate. Dacă vrea să revină, e dreptul lui. Dar, aţi văzut şi la nivel central că domnul Ponta s-a retras pentru a se ocupa de guvernare”, a conchis Câtea.

Un alt lider social-democrat ieşean, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, şi-a manifestat, de asemenea, nemulţumirea legată de o posibilă revenire a lui Nichita în fruntea filialei. „Căldură mare, temperaturi înalte, aşteptăm şi noi un pic de răcoare”, a spus social-democratul. Preşedintele autosuspendat al PSD a precizat că nu se dezice „nici de Mihai Chirica, nici de Vasile Câtea” sau de alţi lideri ai PSD care, anterior, şi-au arătat susţinerea pentru Chirica, nominalizându-l în acest sens pe Sorin Iacoban.

Întrebat despre declaraţiile lui Câtea, social-democratul a subliniat că nu vrea să intre „într-o polemică”. „Important este să fim uniţi”, a punctat Nichita. Social-democratul a adăugat că el a fost cel care l-a promovat pe Mihai Chirica atât în Primărie, cât şi din punct de vedere politic. În context, Nichita a susţinut că nu a sprijinit pe nimeni în momentul în care în PSD s-a discutat despre înlocuirea sa temporară din funcţia de primar, candidaţii fiind viceprimarii Gabriel Surdu şi Chirica, ambii membri PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.