Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nici Iranul nu crede în vaccinul anti-COVID din Rusia: Teheranul anunță că îl cumpără numai după ce OMS îl aprobă

www.time.com
Coronavirus in Iran

Iranul a transmis marţi că intenţionează să achiziţioneze vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de Rusia dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi dă aprobarea pentru această substanţă, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Rusia a anunţat la 11 august că a creat primul vaccin "destul de eficient" împotriva coronavirusului, precizând de atunci că a produs primele doze.

Iranul, care a semnalat la 19 februarie primele sale cazuri de COVID-19, este de departe ţara cel mai puternic afectată din Orientul Mijlociu, cu aproape 350.000 de cazuri, dintre care aproape 20.000 de morţi.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

"Aşteptăm comunitatea internaţională, inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii, înainte de a achiziţiona vaccinul de la Rusia", a spus Alireza Zali, membru al Comitetului naţional de luptă împotriva pandemiei şi coordonator de operaţiuni în capitala iraniană.

"Pentru ca un vaccin să fie folosit, este nevoie de aprobarea unor organizaţii legitime şi independente precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii, lucru care nu s-a întâmplat încă", a adăugat el într-o conferinţă de presă la Teheran.

Declaraţia survine în contextul în care purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, a anunţat 168 de noi decese legate de coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul naţional ajungând la 19.972 de morţi.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.385 de noi cazuri de contaminare, ceea ce ridică numărul total la 347.835 de persoane infectate.

"După aprobarea ştiinţifică a vaccinului, vom negocia cu Rusia pentru a-l obţine", a spus Zali.

Citește și: Anunț neașteptat! Ce premier va pune PSD după moţiune

Iranul se confruntă de la sfârşitul lunii iunie cu o creştere semnificativă a mortalităţii zilnice cauzate de virus, ceea ce a determinat guvernul să introducă obligativitatea purtării măştii în locurile închise.

Pentru a limita răspândirea bolii, Iranul a introdus diverse restricţii, dar nu a impus niciodată izolarea sau carantina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.