Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nici SUA nu ar fi reușit: Unicul portavion rus, Amiral Kuznețov, a fost avariat grav în timpul reparațiilor! Un om a murit, 4 sunt răniți

Agerpres
portavion chinez

Un doc plutitor s-a scufundat marţi dimineaţa, la Murmansk, iar o macara de pe el a căzut pe puntea portavionului Amiral Kuzneţov, a anunţat United Shipbuilding Corporation (OCK).

Macaraua - de 70 de tone - a făcut o gaură de 20 de metri pătraţi în vas, a declarat directorul corporaţiei, Aleksei Rahmanov, subliniind însă că nu a avariat niciunul dintre sistemele vitale ale portavionului, informează news.ro.

Accidentul a avut loc în timp ce nava pleca de la doc, în urma unor reparaţii.

Potrivit lui Rahmanov, accidentul ar fi putut să fie cauzat de o creştere puternică a tensiunii, care a afectat pompele.

Patru muncitori au fost răniţi, iar unul a fost dat dispărut, a declarat marţi, pentru postul Rusia 24 guvernatoarea Murmanskului, Marina Kovtun.

Acest accident nu va conduce la o prelungire importantă a renovării portavionului, a subliniat Rahmanov.

În urma acestor reparaţii, portavionul Amiral Kuzneţov urmează să fie echipat cu sisteme moderne de control şi noi tupuri de armament.

Însă Rahmanov a recunoscut că pierderea acestui doc uriaş, de 80.000 de tone, urmează să perturbe operaţiuni de modernizare a altor nave ruse. Acest doc este singura structură de această capacitate din Rusia şi era neclar, imediat, dacă poate fi ranfluat.

Portavionul Amiral Kuzneţov a fost lansat la apă în 1985 şi s-a confruntat în mai multe rânduri cu probleme tehnice

Acesta se află într-o stare de degradare atât de avansată, încât este mereu însoțit de un remorcher în cazul în care se defectează, spun surse din Marina Britanică. În plus, acesta se vede de la mare distanță din cauza fumului gros evacuat pe coșuri.

În urmă cu doi ani, portavinul a fost trimis în estul Mării Mediterane, în cadrul campaniei militare a Rusiei în Siria şi a intrat în istoria Marinei ruse drept primul portavion de la bordul căruia s-au lansat atacuri pe timp de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.