Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niciun cadru medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna nu a contactat COVID-19 de la pacienta depistată pozitiv

googleusercontent.com
coronavirus

Niciunul din cele 27 de cadre medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, judeţul Dolj, nu a contactat SARS-CoV-2 de la pacienta depistată pozitiv cu care au intrat în contact în urmă cu două săptămâni.

Potrivit unui comunicat de presă al spitalului, în urma rezultatelor negative ale testelor, activitatea Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna a fost reluată în regim normal, fiind totodată întărite măsurile de protecţie şi siguranţă pentru pacienţi şi personalul structurii sanitare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

"Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna a efectuat, sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, o anchetă epidemiologică, după ce, în cazul unui pacient, a fost confirmată infectarea cu virusul SARS-CoV-2 prin tehnica de laborator RT-PCR. Ancheta a fost derulată în scopul întreprinderii unor măsuri pentru prevenirea apariţiei unor cazuri secundare sau a unui focar de infectare cu noul coronavirus în cadrul unităţii spitaliceşti. În acest sens, au fost identificate şi testate toate persoanele care au intrat în contact cu pacientul infectat cu SARS-CoV-2, rezultatele fiind negative. În consecinţă, activitatea Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna a fost reluată în regim normal, fiind totodată întărite măsurile de protecţie şi siguranţă pentru pacienţi şi personalul structurii sanitare", se precizează în comunicatul spitalului.

Un număr de 27 de cadre medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna şi trei pacienţi au stat în izolare timp de 14 zile, după ce aceştia au intrat în contact cu o pacientă depistată ulterior pozitiv cu noul coronavirus.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Femeia de 67 de ani ajunsese la spital cu o afecţiune neurologică, care ulterior s-a complicat, motiv pentru care s-a decis să fie dusă la un examen neurologic şi la un RMN de craniu. În momentul transferului către secţia de imagistică, pacienta a intrat într-o stare de convulsii mai gravă, motiv pentru care personalul medical a intervenit, dar cu oarecare expunere, pentru că nu toţi erau pregătiţi cu echipament complet, şi de aceea a fost un număr mare de cadre medicale în izolare.

După ce testul pentru depistarea noului coronavirus a fost pozitiv, pacienta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, iar 27 de cadre medicale şi trei pacienţi care au intrat în contact cu aceasta au intrat în izolare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.