Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niciun candidat al Uniunii Europene nu a întrunit majoritatea necesară pentru a fi nominalizat în cursa pentru conducerea FMI

fmi

Majoritatea guvernelor Uniunii Europene au oferit sprijin Kristalinei Georgieva în calitate de candidat al blocului comunitar la conducerea Fondului Monetar Internaţional, dar aceasta nu a reuşit să obţină o majoritate suficient de mare pentru a fi desemnată, a anunţat vineri un oficial UE, relatează Reuters preluat de agerpres.

După două runde de voturi vineri, guvernele UE au rămas împărţite cu privire la modul de a proceda pentru numirea unui singur candidat pentru conducerea FMI, a spus sursa citată.

Un candidat are nevoie de 55% din voturile celor 28 de state ale UE, reprezentând cel puţin 65% din populaţia blocului comunitar. Olandezul Jeroen Dijsselbloem este singurul candidat alternativ la Georgieva, după ce alţi trei s-au retras. Negocierile au continuat vineri pentru a depăşi impasul.

Olli Rehn, guvernator al Băncii Centrale a Finlandei, s-a retras vineri din cursă, după ce anterior renunţaseră ministrul spaniol al Economiei, Nadia Calvino, şi portughezul Mario Centeno, preşedintele miniştrilor de Finanţe din zona euro.

Marea Britanie s-a opus planului de selectare a unui candidat, apreciind că este "prematur" şi nu acordă Londrei suficient timp pentru a-şi propune propriul său nume, se arată într-un document confidenţial consultat de Reuters. Regatul Unit a cerut amânarea deciziei până la începutul lunii viitoare.

Candidaţii pentru conducerea FMI trebuie prezentaţi până pe 6 septembrie, iar procesul de selectare a unui candidat este condus de ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.