Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niciun caz nou de Covid-19 nu a fost înregistrat în ultimele 12 zile în judeţul Caraş-Severin

Twitter
coronavirus

Judeţul Caraş-Severin se află pe un trend descendent în ceea ce priveşte infectarea cu noul coronavirus, de 12 zile nemaifiind înregistrat niciun caz nou, însă este nevoie în continuare de respectarea măsurilor de siguranţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros.

"Cifrele au evoluat destul de bine, din punct de vedere al specialiştilor noştri epidemiologi. Doar două persoane depistate pozitiv sunt internate acum în cele două spitale mari din Caraş-Severin, la Reşiţa şi Caransebeş. În urma mai multor teste pozitive, încă se aşteaptă cele negative pentru aceşti pacienţi, pentru a putea fi externaţi. Au fost, după cum se ştie, şase decese în Caraş-Severin şi unul, de asemenea, al unei cărăşence, în Timiş. Au fost vindecate 91 de persoane, iar cazurile pozitive rămân, de la începutul crizei, 112. Important, considerăm, este acest platou de 12 zile de când nu s-a mai înregistrat niciun caz nou, ceea ce, conform unor analize de la nivel naţional, judeţul nostru şi judeţul Satu Mare se află la fazele de platou cele mai lungi", a afirmat Daniel Botgros.

Un număr însemnat de persoane au trecut, în această perioadă, în Caraş-Severin prin măsuri de limitare a incidenţei noului coronavirus. Este vorba mai ales de cei care au sosit în ţară în ultimele luni, intrând fie în autoizolare, fie în carantină instituţionalizată, măsuri menite a ţine sub control pandemia Covid-19. Au ieşit din izolare, până în prezent, 6.281 de persoane, dar se mai află în această situaţie încă 3.473 de persoane. În ultima perioadă au ieşit 1.088 de persoane din carantină şi au mai rămas doar zece persoane.

"De apreciat este şi activitatea medico-sanitară în Caraş-Severin, în special a spitalelor, care, sub îndrumarea şi controlul strict al DSP, au ştiut să-şi asigure circuitele specifice, să separe activităţile medicale de cele care implicau Covid-19, să-şi ia măsurile de protecţie şi să limiteze la maximum numărul de îmbolnăviri şi de decese. Numărul de testări efectuate a depăşit 1.600, în judeţ. Nu putem trage concluzii, încă, pentru că pandemia de coronavirus rămâne îngrijorătoare, atât timp cât există cazuri noi şi noi decese. Apreciem însă că suntem pe un trend descendent, care ne dă speranţe pe mai departe. Nu însă, fără a respecta măsurile impuse de autorităţi, care nu înseamnă coerciţie, ci îndemnul la responsabilitate personală", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin.

Cărăşenilor li se cere, în continuare, să respecte purtatul măştii în spaţiile publice închise, să accepte termometrizarea ca pe un minim triaj epidemiologic, să păstreze distanţa socială de siguranţă, să evite aglomeraţiile şi să-şi dezinfecteze mâinile frecvent, ca şi până acum. Toate aceste măsuri, chiar dacă acum par limitări, sunt luate pentru siguranţa oamenilor şi vor duce rapid, dacă sunt respectate, la o normalizare a vieţii noastre, a explicat Daniel Botgros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.