Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niciun vinovat în cazul fetei hrănite cu apă și zahăr, care, la 19 ani, cântărea 17 kg

b1.ro
cod penal judecata ciocanel

Cele patru persoane care au fost acuzate de rele tratamente aplicate minorului și neglijență în serviciu în cazul unei fete care la 19 ani cântărea doar 17 kilograme, deoarece fusese hrănită doar cu apă și zahăr, au fost achitate de magistrații Curții de Apel Suceava, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Suceava a decis menținerea sentinței de achitare a Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc în cazul Adinei, tânăra care a ajuns în stare gravă la spital, cântărind doar 17 kilograme la vârsta de 19 ani.

Adina, diagnosticată din copilărie cu handicap mintal sever, a fost crescută de familie, fiind sub tutela surorii și a soțului acesteia, care însă nu s-au preocupat de bunăstarea tinerei.

Fata a fost hrănită până la 19 ani numai cu lapte și apă cu zahăr și astfel a ajuns să cântărească doar 17 kilograme.

Citește și: Protest spontan la Spitalul TBC Iaşi - Medicii si asistenții sunt nemulțumiți de scăderea veniturilor

Sora Adinei și soțul ei, în calitate de asistenți personali, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pentru rele tratamente aplicate minorului. În același dosar, au fost trimise în judecată, pentru neglijență în serviciu, două angajate a Primăriei comunei Moldovița - un inspector din cadrul compartimentului de asistență socială și autoritate tutelară și un asistent medical comunitar, care, deși știau situația fetei, dar nu au recomandat scoaterea acesteia din familie.

Cei patru au fost trimiși în judecată în 2016, iar anul trecut magistrații Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc au stabilit că niciunul dintre ei nu este vinovat de starea fetei, astfel că i-a achitat.

Sentința a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Suceava însă, luni, judecătorii au decis să mențină hotărârea de achitare dată de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Tânăra a fost recuperată total după ce a fost internată în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuro-psihiatrică de la Mitocu Dragomirnei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.