Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nick Ponzio, suspendat 18 luni din cauza unei 'erori' a aplicaţiei de pe telefonul mobil

Agerpres.ro
Campionatele Balcanice de atletism în sală

Atletul italian de origine american Nick Ponzio, specialist în aruncarea greutăţii, care a ratat trei controale antidoping din cauza unei "erori" a aplicaţiei de pe telefonul său mobil, după cum a susţinut, a acceptat miercuri o suspendare de 18 luni din partea Agenţiei antidoping din Italia (NADO), informează EFE, potrivit Agerpres.

"Nicholas James Ponzio, membru al FIDAL (Federaţia Italiană de Atletism), a fost sancţionat cu 18 luni de descalificare pentru încălcarea articolului 2.4 din Codul Sportiv Antidoping, sancţiunea intrând în vigoare la 28.02.2023 şi expirând la data de 27.08.2024 inclusiv', a transmis NADO într-un comunicat.

În luna mai a acestui an, FIDAL i-a impus o interdicţie de un an lui Ponzio pentru că a ratat trei controale antidoping aleatorii. Sportivul a acuzat federaţia că l-a "îndepărtat de atletism", dar câteva zile mai târziu a precizat pe reţelele de socializare că nu s-a putut prezenta la controale din cauza unei erori a aplicaţiei de pe telefonul său mobil.

"Am ratat trei teste antidoping, dar nu este vina mea. Aplicaţia de pe telefonul meu mobil s-a stricat şi nu am primit notificările de convocare" în vederea efectuării controalelor respective, a explicat Ponzio.

Rezultatele obţinute de Ponzio, care a reprezentat Italia la Jocurile Olimpice de la Toyko, în 2021, şi ulterior la Campionatele Mondiale de la Eugene (SUA) şi la Campionatele Europene de la Munchen, nu vor fi aşadar validate pentru perioada sancţiunii sale, care include de asemenea "pierderea medaliilor, punctelor şi premiilor", a adăugat organizaţia antidoping italiană.

Nick Ponzio a reuşit cea mai bună performanţă italiană indoor în 2020, la reuniunea de la Belgrad, cu o aruncare de 21,61 m.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.