Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoale Ciucă: 'Schimburile comerciale cu Republica Moldova au crescut în 10 ani cu 2 miliarde de euro!'

Ciuca 22

Schimburile comerciale ale României cu Republica Moldova au crescut în 10 ani cu 2 miliarde de euro, a anunțat miercuri președintele Senatului, Nicolae Ciucă, în cadrul conferinței „Moldova Romania Capital Bridges”, relatează Mediafax.

„Apreciez că în ultimii doi ani de zile s-au realizat legături puternice între România și Republica Moldova. Au avut loc activități comune de o parte și de alta a Prutului, activități politice și s-au generat semnale care au încurajat mediul economic și astăzi putem împreună să gândim modul în care putem să întărim acest parteneriat economici și să consolidăm interconectarea piețelelor de capital”, a spus Ciucă.

Conform acestuia, angajamentul României față de Republica Moldova este „de netăgăduit”

„Am sprijinit și vom sprijini agenda europeană a Republicii Moldova, mă refer la obținerea statutului de stat candidat și desigur la deschiderea negocierilor de aderare”.

„Cred că este important de subliniat, fiind un forum găzduit de Bursa de valori, că în cei zece ani de la semnarea acordului de asociere și liber schimb cu UE, Republica Moldova a beneficiat de contribuția României și am devenit primul partener comercial al Republicii Moldova și aici putem să vorbim de creșterea schimburilor comerciale de la 1 miliard de euro în 2014 la 3 miliarde de euro în 2024. De asemenea, România a devenit principalul investitor în Republica Moldova, valoarea investițiilor ridicându-se la 400 de milioane de euro”, a adăugat președintele Senatului.

Acesta a menționat și că România a devenit principala piață de export pentru Republica Moldova, exportul de mărfuri către România atingând 31,6%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.