Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nicolae Ciucă a depus programul de guvernare în parlament: 'Are în centru cetățeanul român'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a spus, marși, după ce a depus programul de guvernare, că totul se axează în jurul românilor.

"Am depus programul de guvernare al coaliției. Mergem pe reziliență, stabilitate, eficiență. Are în centru cetățeanul român.

Avem câteva săsuri principale. Este pentru prima dată când sumele pentru investiții sunt de 6 la sută sdin PIB, PNRR reprezintă asul programului de guvernare,

Acum suma alocată de 50 de miliarde până în 2028. S-au depus deja proieste de 134 de miliarde. Este foarte important să menționăm că avem ca măsură prioritară legarea regiunilor istorice.

Pe pachetul de măsuri sociale este pentru prima dată când se mărește indemnizația socială miniă la 1.000 de lei, vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10 la sută.

Tot în programul de guvernare sunt prinse măsuri pentru creșterea alocațiilor. Salariul minim brut va crește la 2250 de lei.

Pentru persoanele cu dizabilități se va asigura cea de a 13-a indemnizație. Vor continua programme la microgranturi, la tot ceea ce înseamnă pentru Horeca", a spus Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.