Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă anunță convocarea de urgență a unei sesiuni extraordinare la Senat

Nicolae Ciuca

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, anunță că va convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili datele unei sesiuni extraordinare în care Legea pensiilor speciale va fi adusă în acord cu solicitările Curții Constituționale. Un anunț similar a fost făcut și de către Marcel Ciolacu, care a anunțat că va fi sesiune extraordinară la Camera Deputaților.

Citește și: CCR explică de ce a respins eliminarea pensiilor speciale: Tăierea pensiilor în plată ar afecta securitatea juridică/ Document

”Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, pentru ca întreg textul actului normativ să se încadreze în limitele constituționale.

Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care vom reexamina această lege și o vom modifica astfel încât să respecte decizia Curții Constituționale.

Vom corecta fără întârziere aspectele semnalate de judecătorii Curții, pentru că de această lege depinde îndeplinirea unui jalon important din Planul Național de Redresare și Reziliență, condiție necesară pentru a accesa fondurile europene.”, scrie Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.