Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă evită subiectul supraimpozitării marilor companii, în lipsa unei decizii în coaliție

Euspert
taxa europeana

Premierul Nicolae Ciucă a evitat, marți, la sosirea la ședința coaliției de guvernare, să se pronunțe pro sau contra introducerii unei taxe suplimentare pentru marile firme astfel încât să fie generate noi venituri la bugetul de stat în vederea susținerii creșterilor de pensii, salarii și alocații.

  • „Nu este încă o decizie în coaliție, nu s-a luat o decizie. Am sa discut cu fiecare din cei responsabili in coalitie pe acest subiect si o sa luam o decizie impreuna. Vom avea datele de la cei care fac analiza pe buget si au cunostinta despre formarea bugetului”, a declarat premierul, la Parlament.

UDMR a propus în coaliție ca, pe o perioadă de 3 ani, să se aplice un impozit de 1% pentru firmele care înregistrează o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro. PSD a fost de acord cu ideea.

Liderul PNL Florin Cîțu a anunțat marți că nu este de acord cu o astfel de taxă susținută de PSD și UDMR.

„Ea nu se justifică în contextul economic din România, pentru că (...) veniturile de la buget au fost susținute de astfel de companii. Eu nu cred că își are rostul o astfel de taxă, dar este ceea ce eu cred și PNL, însă ea este susținută de coaliție. Dacă și premierul este de acord...”, a spus Florin Cîțu.

Citește și: Reacție dură la taxa pe cifra de afaceri - Un important director se revoltă: 'Cine va fi nebun să mai construiască o fabrică în România?' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.