Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție dură la taxa pe cifra de afaceri - Un important director se revoltă: 'Cine va fi nebun să mai construiască o fabrică în România?'

Euspert
taxa europeana

Coaliția de guvernare se apropie de un acord pe tema instituirii, timp de trei ani, a unei taxe de 1% din cifra de afaceri pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro. Dragoș Damian, directorul general Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, se întreabă „cine are interes sa inchida fabrici din tara - inclusiv Azomures - ca sa aduca totul din import”.

„1% taxă de solidaritate sunt bani care se vor lua de fabricile mari din țară, care ar trebui protejate, ținute pe palme pentru că sunt mari angajatori și contribuabili: utilități de 300-600% mai mari, cota progresivă, taxa de solidaritate și tot felul de alte găselnițe în loc să se bată cu evaziunea fiscală - 7 miliarde Euro - și muncă la negru - 20 miliarde Euro. Cine va fi nebun să mai construiască o fabrică în România? Vor bani la sănătate? Unde sunt 3 miliarde lei / an din taxa clawback de la companiile farmaceutice? S-au strâns vreo 20 miliarde lei în ultimii 10 ani. S-au dus în găurile negre….”, a declarat Dragos Damian pentru stiripesurse.ro.

CONTEXT

Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit luni, 6 decembrie, pentru a discuta despre bugetul de stat pe anul 2022. Conducerile PSD, PNL și UDMR sunt aproape să ajungă la un acord cu privire la taxarea specială a marilor companii.

UDMR a propus ca, pe o perioadă de 3 ani, să se aplice un impozit de 1% pentru firmele care înregistrează o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro. PSD a fost de acord cu ideea, reticențe existând din partea PNL. În discuțiile de luni seara, liderii celor trei partide sunt însă aproape să accepte introducerea acestei taxe începând cu 2022, potrivit unor surse din cadrul coaliției.

Surse din PNL afirmă că liberalii s-ar opune însă în continuare acestei idei.

Această măsura ar asigura un plus de 4,9 miliarde de lei pentru bugetul de stat, potrivit calculelor din coaliție. Acești bani ar urma să fie folosiți pentru cheltuielile din domeniul educației și al sănătății, au precizat surse din coaliție pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.