Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă iese din joc? Klaus Iohannis nu l-ar mai susține pentru funcția de premier plin / SURSE

Nicolae Ciucă

Președintele Klaus Iohannis voia ca Nicolae Ciucă, actualul premier interimar și ministrul Apărării, să devină prim-ministru plin. S-a răzgândit, însă, după ce șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană l-au sunat și i-au sugerat că generalul are o atitudinea cam prea proamericană, or România nu ar trebui să uite că, totuși, e membră a UE.

Așa se întâmplă că Ciucă nu mai e opțiunea lui Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru, susțin surse politice citate de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, în emisiunea ”Bună, România!”, difuzată pe B1 TV.

Nicolae Ciucă a fost decorat recent cu Legiunea de Merit, la Ambasada SUA, pentru activitatea ca șef al Statului Major al Apărării.

BOMBĂ Condamnat în Dosarul Băneasa, Prințul Paul a fugit în Portugalia și va fi dat în urmărire internațională

Decorarea vine la mai puțin de două săptămâni după ce guvernul a anulat, la inițiativa Ministerului Apărării, licitația de 137 de milioane de euro pentru bateriile de coastă, la care se înscrisese doar o companie din Franța. Ciucă a anunțat că vrea să cumpere echipamentele militare din SUA, fără licitație, printr-un contract între cele două guverne, la un preț de circa 200 de milioane de euro.

Aceste evoluții se pare că au ridicat ceva sprâncene prin Europa, unii lideri de stat considerând că Ciucă e prea proamerican și cam uită că țara sa face parte din Uniunea Europeană. Senzația a fost alimentată de faptul că Ciucă a fost decorat de americani la scurt timp după ce ministerul pe care îl conduce a dispus anularea licitației la care se înscriseseră francezii.

Aceleași surse mai afirmă că liberalii s-au arătat extrem de deranjați după ce Nicolae Ciucă a schimbat oameni din Guvern, oameni cu funcții-cheie, în doar câteva zile. Ciucă a încetat apoi, brusc, să mai facă schimbări în Executiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.