Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, mesaj pentru pensionari: premierul evită să dea cifre concrete privind creșterea pensiilor

ciuca guvern

Premierul Nicolae Ciucă a ținut să transmită un mesaj, cu ocazia Zilei Internaționale a vârstinicilor, dar a evitat să anunțe procentul cu care vor crește pensiile. Ciucă a spus că această creștere va ține cont de realitățile și resursele bugetare. În paralel, ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), propune creșterea pensiilor cu cel puțin 10%, o promisiune care nu a fost internalizată de către cei de la PNL.

Prezentăm integral mesajul premierului Nicolae Ciucă cu ocazia Zilei internaţionale a vârstnicilor:

„Întreaga lume îşi sărbătoreşte astăzi seniorii şi este firesc să le transmitem acestor generaţii gândurile noastre bune şi respectul pentru cei care ne sunt părinţi, bunici sau străbunici şi ne-au călăuzit pe drumul vieţii.

Înţelepciunea şi experienţa lor de viaţă înseamnă plus-valoare pentru întreaga societate, pentru generaţiile care vin din urmă şi care cu siguranţă vor duce mai departe exemplul preţios al celor care astăzi sunt la vârsta senectuţii.

În România, declinul demografic din ultimele decenii a produs inevitabil efecte în întreaga societate şi în plan economic şi care s-au răsfrânt, din păcate, asupra celor mai multe categorii sociale, inclusiv pensionari. Problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului şi ne preocupă să găsim acele soluţii prin care să readucem echilibrul necesar în sistemul de pensii, astfel încât trecerea de la viaţa activă la anii de pensie să nu mai însemne o scădere abruptă a nivelului de trai.

Obiectivele noastre sunt clare în această direcţie şi am adoptat deja o serie de pachete de măsuri ţinând cont şi de posibilităţile care au fost până acum la îndemâna Guvernului. Responsabilitatea şi solidaritatea sunt vitale pentru perioada actuală. Abordarea noastră este una realistă, ţinând cont şi de crizele suprapuse cu care se confruntă nu numai România. Vom aborda în acelaşi mod responsabil orice decizie pe care o vom lua şi de acum înainte, inclusiv măsurile care îi vizează pe vârstnici, în funcţie de resursele şi prognozele bugetare, pentru a-i proteja pe români în această perioadă dificilă şi pentru a proteja în acelaşi timp şi economia.

Îi asigur pe vârstnicii din România de întregul meu respect pentru ceea ce au făcut de-a lungul vieţii pentru societate şi le mulţumesc.

Le urez sănătate şi ani mulţi în care să ne onoreze cu experienţa şi înţelepciunea lor şi să se bucure de aprecierea generaţiilor mai tinere.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.