Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă: Nu avem gaz suficient pentru iarna 2022-2023 (video)

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că în acest moment România nu dispune de gaz suficient astfel încât să poată fi asigurată înmagazinarea în depozite pentru iarna 2022-2023.

Declaraţia a fost făcută în conferinţa de presă susţinută de liderii coaliţiei în contextul prezentării pachetului de măsuri de sprijin pentru România, când premierul a fost întrebat dacă acesta vizează şi măsuri pentru companii precum Azomureş, afectată de sancţiunile impuse împotriva Federaţiei Ruse.

"Am discutat inclusiv cu reprezentanţii companiei Azomureş. Este foarte important pentru noi să înceapă producţia de îngrăşăminte chimice. Sunt pregătiţi în orice moment în care găsim sursa de gaz să pornească producţia de îngrăşăminte. În acest moment nu avem gaz suficient astfel încât să putem să asigurăm înmagazinarea în depozite pentru iarna 2022-2023. Dar odată ce vom avea certitudinea că sursele de gaz de la cei cu care am discutat până în momentul de faţă - mă refer la Azerbaidjan şi posibilitatea de a achiziţiona gaz lichefiat - vor deveni certitudine, în acel moment vom avea şi ... Totodată există şi discuţii între Azomureş şi producătorii naţionali de gaz, respectiv Romgaz şi Petrom, să identifice o soluţie în care să poată să pornească. (...) Există o decizie a UE, astfel încât pentru iarna 2022-2023 să înmagazinăm până la 90% din capacitatea de depozitare. (...) În acest moment România poate să înmagazineze 3,4 miliarde de metri cubi de gaze", a spus premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.