Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă nu se compară deloc cu Volodimir Zelenskiy: gest făcut de premierul român în plin război în țara vecină

Facebook
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, marți, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, respectul său și al Guvernului României față de identitatea și valorile comunității maghiare, informează Mediafax. La ultimul referendum, minoritatea maghiară a fost cea mai numeroasă în România, de 6,5 la sută. Gestul lui Ciucă apare în contextul în care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pur și simplu i-a omis pe etnicii români din urarea oficială de Ziua Unității Ucrainei.

„Cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vă asigur, din nou, de respectul meu personal și al Guvernului României față de identitatea și valorile comunității maghiare. Vă doresc, dumneavoastră, cetățenilor români de etnie maghiară, să aveți o sărbătoare binecuvântată, bucurându-ne să ne regăsim uniți în diversitatea Uniunii Europene din care facem parte. Anii de pandemie și recentele provocări pe care le traversăm împreună ne aduc și mai aproape, împărtășind aceste momente grele, prin solidaritate între noi și mai ales față de prietenii și vecinii noștri ucraineni, care au ales să se refugieze la noi din calea războiului”, a transmis Nicolae Ciucă.

Premierul a mai spus că spiritul toleranței și al armoniei, în care toate minoritățile beneficiază de drepturi constituționale egale, ne oferă azi ocazia de a ne manifesta generozitatea și recunoștința.

Vezi și: După un gest controversat făcut de Zelensky, Ucraina și-a adus aminte de România: 'Mulțumim pentru sprijinul acordat până în prezent'

Ciucă a transmis „La mulți ani tuturor maghiarilor din România și de pretutindeni!”.

La ultimul referendum din România, datele au arătat că minoritatea maghiară a fost cea mai numeroasă din țară, reprezentând 6,5% din populație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.