Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După un gest controversat făcut de Zelensky, Ucraina și-a adus aminte de România: 'Mulțumim pentru sprijinul acordat până în prezent'

stiri.md
romania ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a omis pe etnicii români din urarea oficială de Ziua Unității Ucrainei. În mesajul președintelui de la Kiev erau menționați ucrainenii, rușii, tătarii și maghiarii, dar nu și românii, deși sunt a treia cea mai mare comunitate etnică din Ucraina. Gestul nu a fost văzut cu ochi buni de o parte din populația României.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut, luni, o convorbire, prin videoconferinţă, cu omologul ucrainean, Oleksii Reznikov, în contextul situaţiei de securitate determinată de războiul declanşat de Federaţia Rusă asupra Ucrainei în data de 24 februarie.

Ministerul Apărării anunţă, luni, printr-un comunicat de presă că ministrul Vasile Dîncu a discutat cu omologul din Ucraina. ”Pe timpul convorbirii au fost abordate evoluţiile dinamice ale situaţiei de securitate din Ucraina, fiind evidenţiat curajul armatei ucrainene în a lupta pentru ţara lor. Ministrul român al apărării a reiterat solidaritatea cu poporul ucrainean, susţinerea totală şi necondiţionată a independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional. În context, oficialul român a menţionat eforturile autorităţilor şi societăţii civile din România pentru acordarea sprijinului necesar populaţiei ucrainene refugiate în urma agresiunii militare a Federaţiei Ruse”, se arată în comunicat, informează News.ro.

Potrivit documentului, ministrul Vasile Dîncu a evidenţiat operaţionalizarea, la Suceava, a unui HUB umanitar, un centru logistic de stocare şi distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenţei umanitare către Ucraina.

”Ministrul ucrainean al apărării a mulţumit părţii române pentru sprijinul acordat până în prezent, inclusiv pentru umanitatea manifestată de poporul român faţă de refugiaţii ucraineni, subliniind faptul că, în situaţia actuală, orice ajutor este necesar şi binevenit”, a mai transmis MApN.

Vezi și: Prima țară din NATO care a aprobat zona de excludere aeriană deasupra Ucrainei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.