Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Nicolae Ciucă va lua 'decizia de onoare' dacă va primi verdict de plagiat

Guvern
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă, candidat la șefia PNL, le-ar fi transmis colegilor de partid, spun surse liberale, că va lua „decizia de onoare” dacă se va dovedi că și-a plagiat teza de doctorat.

„Dacă voi avea o decizie nefavorabilă de plagiat, voi lua decizia de onoare”, ar fi spus Ciucă. Premierul a mai explicat în partid că a lucrat din 1998 până în 2001 la lucrarea sa de doctorat, că nu a plagiat și că toată povestea „este un joc politic”. De asemenea, Ciucă ar mai fi transmis că nu s-a implicat în niciun fel în obstrucționarea jurnalistei Emilia Șercan, care acuză acțiuni de intimidare după ce a publicat știrea despre presupusul plagiat al premierului.

Organismul care poate da un verdict de plagiat este CNATDCU, însă analiza nu poate avea loc momentan pentru că este un dosar în curs la Parchetul General pe tema tezei de doctorat a premierului.

Ciucă ar fi devenit doctor în Științe militare cu o teză plagiată, a scris PressOne. Lucrarea susținută în anul 2003 este intitulată „Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”. Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă ar conține cel puțin 42 de pagini plagiate, din totalul de 138, arată PressOne. Conținutul din cel puțin 19 pagini ar fi fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.