Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, radiografie surprinzătoare a României și a PNL

Radu Pop
Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicolae Ciucă

La aproape un an de guvernare, premierul Nicolae Ciucă a făcut, la Sighet, o radiografie fidelă și fără menajamente României, dar și Partidului Național Liberal, care i-a lăsat uimiți chiar și pe cei mai tineri din sală.

În discursul său adresat tinerilor liberali prezenți la Școala Politică de la Sighet, Nicolae Ciucă pune degetul pe rană și le reamintește colegilor săi importanța unei guvernări stabile. „Știu că această soluție a fost și rămâne controversată, că sunt discuții privind identitatea noastră și șansele electorale a alegerilor din 2024. Dar trebuie să înțelegem cu toții că ar fi fost greu să guvernăm România într-un mediu politic profund conflictual, predispus la populism și orientat exclusiv electoral. De aceea, atitudinea noastră este una de responsabilitate și corectitudine. Încercând să punem pe primul plan interesul țării, ne abținem să provocăm momente conflictuale, să răspundem provocărilor sau să generăm rupturi”, le-a transmis premierul liberalilor prezenți la eveniment. “Competiția cu PSD nu se dă cu intensitatea decibelilor”, le-a atras atenția liderul PNL colegilor săi, într-o perioadă în care atacurile social-democraților la adresa liberalilor au fost mai evidente ca niciodată.

Dincolo de gestionarea crizei și schimbările unui mediu internațional marcat de incertitudine, teme abordate de politicieni în ultimele luni, liderul partidului Național Liberal ridică în spațiul public o temă sensibilă pentru români, la 15 ani de la intrarea în Uniunea Europeană: viitorul României. “Sunt voci care spun că României îi lipsește în acest moment un proiect de țară, așa cum a fost integrarea NATO și Uniunea Europeană în primele două decenii de după Revoluție. (…) Poate că este momentul să reluăm ideea unei dezbateri naționale în jurul proiectului de țară, iar Partidul Național Liberal să fie catalizatorul unei asemenea dezbateri, care să definească și să ierarhizeze problemele cu care se confruntă România și să încerce să găsească răspunsuri”, spune premierul, punctând astfel ceea ce societatea strigă de mult: România are nevoie mai mult decât de modernizare.

În paralel, în interiorul partidului, Nicolae Ciucă ridică ștacheta și le cere colegilor de partid să se adapteze provocărilor. “Trebuie să reinventăm liberalismul pentru această etapă de evoluție istorică. (...) Este necesar, așadar, să venim cu soluții și răspunsuri liberale la actuala conjunctură politică și economică internațională. (…)Dacă analizam și ceea ce oferă astăzi stânga politică, inclusiv PSD, putem că vedea ca au rămas, practic in aceiași abordare vetustă, care se definește prin diverse tipuri de ajutoare oferite unor categorii sociale. Este nevoie de modernizare a doctrinelor politice și adaptare la realitățile curente si evoluția viitoare a societății”, atrage atenția liderul PNL.

Președinte PNL a mai ridicat o temă importantă, într-o perioadă marcată de discuții în privința măsurilor sociale asumate de Guvern și a dezvoltării bazate pe investiții. Șeful Executivului atrage atenția că PNL nu poate abandona categoriile defavorizate, dar trebuie în același timp să mizeze pe politicile de dezvoltare, care să crească veniturile cetățenilor. Este de altfel testul pe care liberalii îl dau în această perioadă, la aproape un an de când au preluat guvernarea alături de social-democrați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.