Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Nicolae Georgescu: Din luna noiembrie 2019 liberalii conduc România și dezastrul este asigurat

nicolae georgescu

Deputatul PSD, Nicolae Georgescu, susţine că premierul Ludovic Orban şi PNL sunt responsabili de faptul că încasările din TVA în primele cinci luni ale anului au înregistrat cea mai mare scădere înregistrată în ultimii zece ani. Georgescu a susținut într-o postare pe facebook că dacă liberalii ar combate evaziunea fiscală „ar fi bani și pentru pensiile mult așteptate de persoanele în etate pe care Guvernul Orban le ignoră dar și pentru alocațiile copiilor”.

„Încasările din TVA au înregistrat 20,1 mld. lei în primele cinci luni ale anului, în scădere cu 18,9% față de anul trecut, cea mai mare scădere lunară înregistrată în ultimii zece ani. Căderea poate fi justificată într-o anumită măsură de faptul că a fost și este pandemie de coronavirus și vânzările s-au prăbuşit, dar oare asta absolvă de orice responsabilitate Guvernul Orban? Eu spun că nu.

Economia subterană înflorește în România în timpul guvernării PNL, iar mult promisa reformă de la ANAF este o altă perdea de fum de-a liberalilor. De pildă, comerţul ilicit cu ţigarete a scăzut în 2019 pâna la sub 14% din totalul pieței, dar a continuat cu succes în vremea pandemiei de coronavirus, potrivit site-ului stopcontrabanda.ro. România va pierde în acest an pentru neplata taxelor 3 miliarde de lei din contrabanda cu țigări. Ca ordin de mărime, cu acești bani s-ar putea finanța construcția a 111 kilometri de autostradă, ca să dau un singur exemplu de sursă majoră de evaziune tolerată de PNL. Responsabil: Guvernul Orban.

Să nenoroceşti atâtea firme mici, dar să tolerezi mafia evaziunii este inacceptabil. Să întârzii ajutoarele financiare pentru relansarea economiei, dar să nu deranjezi tirurile cu ţigări, alcool sau alte bunuri de contrabandă sau care fac evaziune este intolerabil. Să investeşti atâtea vorbe, acuzații și exerciții de imagine în rezultate atât de mici este insuportabil.

De ani buni, miliarde de lei ajung în buzunarele infractorilor și evazioniștilor. Partidul Social Democrat, sub îndrumarea Comisiei Europene, a lansat o serie de acțiuni pentru stoparea traficului și a lansat o reformă a TVA, o schimbare care își propunea să simplifice funcționarea mecanismului taxei și un control mai bun asupra plății impozitului. De la 1 noiembrie 2018 am introdus obligativitatea ca și contribuabilii mici să se doteze cu case de marcat cu jurnal electronic pentru a spori colectarea. Dar, din luna noiembrie 2019 liberalii conduc România și dezastrul este asigurat. Aceștia se împrumută aiurea, fără un plan de investiții, fără să țină cont de dobânda mare, fără să reducă evaziunea fiscală.

În domeniul combaterii evaziunii fiscale avem nevoie de o politică bazată pe fapte, pe legi clare şi simple, taxe mai mici, prevenţie, nu pe vorbe, ameninţări şi promisiuni. Economia subterană este peste tot, este mare şi costisitoare, este nedreaptă pentru cetăţenii şi companiile care îşi plătesc taxele. Din combaterea evaziunii ar fi bani și pentru pensiile mult așteptate de persoanele în etate pe care Guvernul Orban le ignoră dar și pentru alocațiile copiilor.

Dar ce să facă Guvernul Dezastru incompetent și corupt?! Dacă nu-l dăm jos până la alegeri, după alegeri în mod sigur nu trebuie să-i mai lăsăm să guverneze!”, a scris marţi pe Facebook Nicolae Georgescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.