Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Georgescu (PSD): Aflați într-o nesfârșită campanie electorală, liberalii îngroapă viitorul prosper pe care l-am promis copiilor noștri!

nicolae georgescu

Guvernarea liberalilor din ultimul an este o tragedie interminabilă. Sfârșitul ei îl vor cunoaște generațiile viitoare. Elevii de astăzi, care sunt ținuți în afara școlii din cauza prostiei și ignoranței liberale, vor avea, conform unui studiu al Băncii Mondiale, cu 7,5% mai puține cunoștințe necesare unui nou absolvent de școală. Iar cum Banca Mondială compară nivelul de cunoștințe acumulate cu nivelul de salarizare, cele două variabile fiind dependente, constatăm că fiecare zi fără școală pentru un elev sau student din România este echivalentă cu un job mai prost plătit în viitor.

Dar această problemă nu are loc în agenda lui Orban Lucovid și Werner Iohannis. Cei doi politruci, în ultimul an, în loc să fi folosit toate resursele ca numărul testelor să crească, au folosit sume imense de bani pentru 4 luni de campanie electorală continuă. În loc să fi riscat ținând școlile deschise, îmbunătățind, în paralel, accesul la educația online, au ținut copiii departe de educație pentru a ține deschise sălile de joc de noroc și pentru a permite desfășurarea de nunți și botezuri.

Culmea este că noi ne aflam într-un proces de combatere a abandonului școlar cu o țintă privind înjumătățirea ponderii celor cu educație precară de la 53% în 2015 până la 27% în 2030. În ultimii ani, la nivel național, au fost aplicate strategii şi politici sociale de cuprindere a unui număr cât mai mare de copii de vârstă şcolară în sistemul naţional de educaţie. „O ţară capabilă să obţină rezultate la alfabetizare cu 1% mai mari decât media internaţională va atinge un nivel de productivitate a muncii şi un nivel al PIB pe cap de locuitor cu 2,5% şi respectiv 1,5% mai mari decât cele ale altor ţări” (Barro, 2001). Nu este doar un slogan, ci o strategie ce ține de siguranța națională și de viitorul acestei națiuni. La Argeș, am luat în serios acest lucru și, în anul şcolar 2018/2019, în judeţul nostru, rata netă de cuprindere în învăţământul gimnazial a fost mai mari de 85%, cum numai în Municipiul București mai există.

În restul țării, pandemia COVID și guvernarea care îngroapă viitorul copiilor noștri au sporit inegalitățile dintre copiii de la sat și cei de la oraș, dintre copiii cu părinți bogați și cei cu părinți săraci. Practic, când România trebuie să întărească prioritatea educației, să crească sumele alocate pentru acest domeniu, să compenseze prin echipamente, canale de comunicație și profesori bine pregătiți și bine plătiți, să riște prin menținerea școlilor și a universităților deschise, se află, de jumătate de an, într-o campanie electorală. România noastră este condusă către prăpastie de Ludovic Orban și Klaus Iohannis, mai nou, făuritorii unui viitor cu români condamnați la o viață cu slujbe prost plătite și multă, multă sărăcie!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.