Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Georgescu (PSD): Epidemia de liberalo-virus amenință economia. PSD are antidotul

nicolae georgescu

Economia Europei alunecă spre o recesiune greu de stăpânit, economiștii avertizând că numărul în creștere de infectări și noile restricții impuse de guverne ar putea anula redresarea economică recentă. Din nefericire, în țara noastră nici nu s-a pus problema de vreo redresare. Guvernarea PNL a scăpat lucrurile de sub control în privința infectărilor, concentrându-se doar pe stoarcerea de avantaje politice de la populație, iar acest lucru înseamnă că redresarea economică a țării pare mult prea departe de noi și că impactul economic se va adânci, transmite social-democratul Nicolae Georgescu.

`În acest context, nu ne rămâne decât să sperăm că pe 6 decembrie românii, atâția câți vor ieși la vot, vor corecta această anomalie numită - Guvernul Klaus Iohannis.

În 2021 trebuie să dăm țării un Executiv de centru-stânga populat cu profesioniști, care să ofere soluții rapide și eficiente legate de fiscalitate, redresarea pieței muncii, care să stabilească clar cine sunt beneficiarii ajutoarelor de stat, care sunt fondurile disponibile în mod real și cum putem redresa economia în această criză, mai puternică decât cea din 2009-2011.

În prezent, la cum se desfășoară lucrurile, România nu pare pregătită deloc să atragă cele 33,5 miliarde euro de la Comisia Europeană pentru relansarea economică. Se vede de la o poștă incapacitatea autorităților centrale de a livra proiecte pentru a atrage bani europeni. Orban & compania au o problemă în a gândi și a implementa proiecte. În domeniul sănătății publice nu au fost în stare să pună în funcțiune nici spitalele modulare, în cel al educației totul este aproape închis și compromis, la finanțe vorbim despre un dezastru pe nume Florin Vasile Cîțu ale cărui propuneri de pe azi pe mâine au efecte zero și lasă în urmă o îndatorare imensă.

Spre deosebire de măsurile implementate de ei, noi propunem încurajarea relativ simetrică a ofertei și cererii pe piață. Avem prevăzut în programul de guvernare stimuli fiscali pentru muncă, pentru cei cu venituri mici și medii, un plan  masiv de investiții pentru păstrarea și crearea de noi locuri de muncă și, nu în ultimul rând, ne-am propus să încurajăm investițiile în producție pentru a susține brandurile locale tot mai căutate de români. Acestea sunt singurele soluții concrete care pot să contracareze criza economică provocată de coronavirus.

Dar nu le putem implementa fără sprijinul românilor. Acum e momentul ca publicul să compare cum a gestionat economia guvernarea social democrată, când a reușit să facă investiții, să majoreze salariile, pensiile, asistența socială și să țină deficitul bugetar sub 3%, și cum o gestionează, de peste un an, guvernarea liberală, care a realizat în 9 luni un deficit de 6% din PIB, record negativ, fără să dezvolte niciun domeniu din cele menționate mai sus. Iar experții Consiliului Fiscal estimează că deficitul bugetar va ajunge la 9,4% din PIB până la finalul anului. Enorm!

Practic, PNL ne livrează un fel de liberalo-virus, iar PSD va reprezenta, în final, antidotul salvator al economiei naționale și al veniturilor românilor`, transmite Georgescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.